IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Донатела Версаче: 7 урока за живота

5 февруари 2018 15 00

Какво споделя дизайнерката?

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Много преди съчетанието жена-шеф да се превърне в социалните мрежи в хаштаг, Донатела Версаче е безстрашен идол, вдъхновяващ поколения със своя пример.

Тя успя да задържи италианската модна къща и през най-тежките дни, поддържайки я на челни места в индустрията, поемайки я след трагичната смърт през 1997 година на своя брат – Джани Версаче.

По повод 40-ата юбилейна годишнина на марката, от Rizzoli издават нова книга, представяща хронологично личния и професионален живот на Донатела, стартирайки с ранните ѝ години като муза на бранда и стигайки до днес – управляващата фигура на Versace.

Макар монографията да е изпълнена със секси кадри на супермоделите от 90-те и рок звездите, заснети от обективите на световни фотографи като Ричард Аведон, Стивън Клайн и Брус Уебър, основният разказ е за живота на Донатела Версаче, който невинаги е бляскав.

Нейната история в крайна сметка е за триумфа над проблемите и бедите... със стил.

От Vogue канят Донатела Версаче да представи своите най-важни 7 урока за живота и ето кои са те:

1. „За да си водеща женска фигура се иска решителност“

„Като всяка жена аз се изправям пред съмнения коя съм и какво мога да постигна. Жените трябва да се доказват повече, отколкото мъжете, трябва да се борят, за да имат своя глас. Времената се промениха и нещата се подобриха за жените. Всички можем да бъдем всичко, което искаме да бъдем – аз съм артистичен директор, аз съм бизнес дама, аз съм майка, аз съм защитник на промяната, аз съм приятел. Мисля, че през 20-ти век това беше истина. Беше много по-трудно да си жена в модата, отколкото да си мъж.“, споделя Донатела Версаче

2. „Отстоявай това, в което вярваш“

„Моята страст в живота е равнопоставеността. Versace винаги са били зад свободата и правото да бъдеш който си поискаш, независимо кой си и кого обичаш“, разказва Донатела.

3. „Бъди готов да се развиваш, ако искаш да успееш“

„Всяка модна марка, както и всяка компания, трябва да се развие, за да успее. Нищо не може да остане същото в бизнеса и нищо не остава същото в модата. Versace е място на невероятно въодушевление и енергия. Това е модна къща, която има възможности, която се развива, която предизвиква сама себе си. Обичам работата си и обичам факта, че прекарвам времето си с някои от най-страхотните хора в цялата индустрия – екипът ми“.

4. „Бъди верен на себе си и вярвай на инстинктите си“

„Знам, че съм най-добра, когато съм вярна на себе си и имам силна гледна точка. Имало е моменти в миналото, в които съм се съмнявала или съм била внимателна и това се е проявявало в работата ми. Всеки сезон трябва да бъда сигурна в себе си и да имам силата да „бутам“ Versace напред. Голямо усилие е, но резултатите са явни за мен. Нищо не ми носи по-голямо удоволствие от това да видя силата на Versace в момента и как жените по целия свят реагират на семейния бранд. Дава ми увереност да правя повече, да стигна по-далеч и да направя Versace по-добра, отколкото някога е била. Като дизайнер виждам като част от задълженията ми да се стремя към индивидуалност и сила за жените и да се боря за по-равнопоставен свят“.

5. „Бъдете безстрашни във всичко“

„Бъдете смели и безстрашни във всичко, което правите, винаги, без компромис, завинаги“

6. „Семейството е на първо място“

„Семейството е всичко в моята кариера. Ако фамилията ти е също име на бранда ти и тази марка стане една от най-известните в света, тогава семейството е в сърцето на всичко. Семейството значи повече за тези, които имат същото име – Versace само по себе си е разширено семейство и мисля, че това е една от нашите най-силни страни. Да работиш във Versace е повече от работа, това е да си част от семейството и това го научих от моето възпитание“

7. „Знай, че креативността е групово усилие“

„Младите дизайнери са моята страст. Работя с някои от най-страхотните млади дизайнери в модата днес. Обичам да се срещам с младите дизайнери точно след като са завършили образованието си, за да гледам как растат“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари