Поради неспазване на клаузите по договора на Мисис България е отнета титлата „Мисис България Трансконтинентал“ Надя Недялкова и тя вече няма право да се представя и да използва в публичното пространство титлата. Недялкова е отказала да пътува и да представя страната ни в международен конкурс. Нещо, което победителката е длъжна по договор да направи.

Мариана Маринова, която е съорганизатор на конкурса обясни, че отнемането на короната не е прецедент.

„Не са много случаите. Конкретно в този случай има няколко неизпълнения на договора“, обясни тя в ефира на „България сутрин“.

Маринова каза също, че Надя Недялкова и всички кандидатки подписват декларации и се запознават с това, че ще трябва да представят страната ни на международни конкурси и това става още преди началото на участието им у нас.

„Ние имаме задължение към световния финал, съответно трябва да си намерим друго момиче, което да отиде“, обясни още съорганизаторът на конкурса Мариана Маринова пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни също, че сега се обсъжда дали да се прави изцяло нов конкурс за нова „Мисис България Трансконтинентал“ или да има само гласуване по интернет.

Според Цветелина Чорбанова, „Мисис България Земя 2017“, много жени участват в конкурсите, само за да си лепнат титлата, без да осъзнават отговорността.

„На този световен конкурс отиваш да представяш не само себе си, ти отиваш да представяш страната и трябва да си подготвен“, каза Чорбанова в студиото на „България сутрин“.