По-малко от месец остава до сватбата на актрисата Меган Маркъл и принц Хари. Вече се уточняват детайли около тържественото събитие. Двамата ще сключат брак на 19 май, а един от основните въпроси, които си задават медии и общество е, кой ще е дизайнерът, който ще облече булката.

Съдейки по приеманите залози, букмейкърите открояват Кристофър Бейли и модна къща „Ралф и Русо“, пише в. „Daily Express“.

Според скорошни публикации в британски издания Меган Маркъл ще последва примера на херцогинята на Кеймбридж Катрин и ще смени две рокли на предстоящата си сватба с принц Хари.

Едната булката ще носи на церемонията в параклиса „Сейнт Джордж“ на замъка Уиндзор, а другата – на вечерния прием, организиран от престолонаследника принц Чарлз.

През последните месеци бяха споменавани редица имена на потенциални дизайнери, сред които Виктория Бекъм, Джени Пакам, Стела Маккартни. Сега, съдейки по залозите, „пръстите сочат“ главно към Кристофър Бейли и модна къща „Ралф и Русо“, отбелязва Джесика Бридж от букмейкърска къща „Ладброукс“.

Бившият главен изпълнителен директор и главен творчески директор на „Бърбъри“ Кристофър Бейли е възхваляван за приноса си за превръщането на британската компания за луксозни облекла и стоки в глобален моден бранд. В края на миналата година беше оповестено, че Бейли, считан за един от предпочитаните дизайнери на Меган Маркъл, напуска „Бърбъри“.

Равни шансове с Кристофър Бейли според букмейкърите има и британско-австралийският бранд „Ралф и Русо“. Сред редовните клиентки на модната къща, основана през 2007 г. от съпружеската двойка Тамара Ралф и Майкъл Русо, са звезди на шоубизнеса от ранга на Анджелина Джоли, Бионсе и Гуинет Полтроу.

Букмейкърска къща „Ладброукс“ приема също залози за „Ердем“ (5/1), Джени Пакам (6/1), Виктория Бекъм (7/1) и Емилия Уикстед (9/1)