IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дру – момичето, което промени идеала на хората за модели

14 юли 2018 08 00

Тя е джудже, но това не й пречи на самочувствието

Instagram

Instagram

Темата за перфектните женски пропорции продължава да предизвиква спорове в социалните мрежи. По принцип се смята, че идеалните мерки за моделите са 90-60-90, но много малко дами могат да се похвалят с тях. През последните няколко години по списанията и подиумите започнаха да се появяват жени, които се различават от стандартните модели. С тях много дизайнери и фотографи показаха, че и по-закръглените дами могат да са красиви.

Преди няколко години Уини Харлоу, която е с витилиго по цялото тяло, вдъхнови хиляди жени с подобни кожни проблеми, след като се появи в America’s Next Top Model. Благодарение на телевизионния формат, жената се снима за едни от най-известните модни марки и показа на целия свят, че мечтите се сбъдват. Подобно на нея, младо момиче от малкия град Рено, Невада, тайно копнее да бъде под светлините на прожекторите, но я спира едно – ниският ѝ ръст.

Когато навършва 21, Дру Преста се премества в Лос Анджелис, Калифорния и започва да си търси работа. Въпреки че е образована, тя среща отказ след отказ, защото е джудже. Момичето често получава подигравки заради външния ѝ вид, но въпреки това има самочувствие, че притежава друг вид красота. Затова решава да пробва късмета си в модната индустрия.

„Моят роден град е малък и там хората са по-консервативни. Чувала съм какви ли не думи за мен, виждала съм как хората се отдръпват като ме видят“, споделя Дру, която иска да докаже, че не само ръстът е основен фактор при подбора на момичетата за фотосесии. Няколко месеца след като заживява в големия град, Дру постепенно се социализира. Нейните приятелки я насърчават да си направи по-професионални снимки. Благодарение на тях започват да я търсят от различни модни агенции. След като прави първите си ангажименти като фотомодел, момичето си прави профили в Instagram и Facebook, които бързо повишават популярността ѝ.

„Искам да има място за всеки един като мен в модата. Искам да се разхождам по улиците като обикновен човек, без да се притеснявам, че някой ме гледа по-особено. Искам хората да се поставят на наше място“, споделя Дру Преста, която все по-често получава предложения за снимки по бельо.

Още снимки на модела джудже, може да видите в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари