През месец март беше обявено, че Рикардо Тиши ще бъде новият креативен директор на Burberry, което изненада много почитатели на британската модна къща.

Сега дойде времето за бърз поглед над това как точно ще изглежда марката с новото ръководство – първата колаборация.

Дебютната съвместна работа ще бъде с друга британска икона – дизайнерката Вивиан Уестууд.

Лимитираната колекция ще включва нови интерпретации на иконични изделия от архивите на Burberry, които ще отбележат наследството на марката и стила ѝ.

Всички приходи от продажбите ще бъдат дарени в подкрепа на неправителствената организация Cool Earth за спасяването на горите.

„Вивиан Уестууд е един от първите дизайнери, които ме накараха да мечтая да стана дизайнер и когато започнах в Burberry, знаех, че ще е страхотна възможност да се свържа с нея и да направим нещо заедно. Тя е бунтар, пънк и ненадмината в уникалното представяне на британския стил, който е вдъхновявал много от нас. Изключително горд съм от това, което ще създадем заедно.“, сподели в официално изявление от Burberry Рикардо Тиши.

Съпругът на дизайнерката, Андреас Кронталер, който в момента създава основните колекции на Vivienne Westwood, също взима участие в процеса на колаборацията. Той се появява заедно до съпругата си и Тиши на кадрите, с които се обяви колаборацията.

Първата съвместна линия ще бъде представена в края на тази година.