IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Исторически моменти: Бионсе и корицата за Vogue

7 август 2018 08 40

Септемврийският брой с певицата

Снимка: Vogue

Снимка: Vogue

Бионсе е една от най-известните звезди в музикалната и модната индустрия, създавайки името си като институция, подобно на Мадона.

Певицата използва творчеството си, за да защитава социални позиции и да вдъхва увереност на всички раси по света... и определено успява.

Сега певицата сваля маската и разкрива своя свят за най-важния брой през годината за Vogue – този за септември 2018.

Макар Бионсе да не прави дебют в списанието, то се откроява с исторически момент – фотосесията е дело на първия чернокож фотограф, талантливата и едва 23-годишна Тайлър Митчел.

В интервюто Бионсе разказва детайлно за началото на кариерата и стереотипите, с които се е сблъсквала.

Когато започнах, преди 21 години, ми казаха, че ще ми е трудно да стигна до корици на списания, защото черните хора не продават. Очевидно това е доказан мит. Не само като афроамериканка на корицата на най-важния месец за Vogue, но и защото това е първата корица, заснета от афроамерикански фотограф“, споделя Бионсе.

В разговора се зачеква и най-важната тема за Бионсе, а именно тази за свободата.

Не обичам твърде много структурата. Обичам да съм свободна. Не съм жива, ако не създавам нещо. Не съм щастлива, ако не създавам нещо, ако не мечтая, ако не осъществявам мечтите си и не ги превръщам в нещо истинско. Не съм щастлива, ако не се развивам, не вървя напред, не вдъхновявам, преподавам и уча“, коментира тя.

Разбира се, Бионсе открито говори за своите деца и начина, по който ги възпитава. Наследството за певицата тръгва от майка ѝ, която я учи не просто да бъде видяна, но да вижда сама себе си.

„Като майка на две деца за мен е важно те да се виждат също – в книги, филми и на сцени. За мен е важно да се виждат като шефове и да знаят, че могат да напишат сценария на своя собствен живот. Те не трябва да бъдат определен тип или да се вписват в специфична категория. Те не трябва да бъдат политически коректни, ако не са автентични, уважавани и емпатични. Те могат да разкриват всяка религия, да се влюбват във всяка раса и да обичат този, когото искат да обичат. Искам същите неща и за моя син. Искам да знае, че може да бъде силен и смел, но същевременно и чувствителен и мил“.

Всички кадри от фотосесията на Бионсе за Vogue можете да видите в нашата галерия.


Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари