IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перфектната връзка: Артистичната жена

31 август 2018 16 00

Дамата, която разбира от изкуство

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Мазачо, Рафаело Санцио, Тициан, Джото, Лоренцо Гиберти... все имена, с които артистичната жена заспива. И по-конкретно с творчеството и възхищението към творбите им. Мария е точно тази артистична натура, която намира спокойствието и уюта в галериите и изложбите. Там се впуска в изследване на индивидуалния почерк на всеки творец и разплита историята на таланта му.

Тя търси творчеството във всичките му измерения – изобразително изкуство, музика, архитектура, фотография….Черпи вдъхновение от класическите образци в тях, но и неуморно търси стойностни източници на съвременната градска култура.

Обожава Италия, по обясними причини, но оценява и модерната архитектура на градове като Валенсия, например.

Все пак картините са нейната страст, а най-любимата ѝ екскурзия е тази, в която може да посети различни градове, които съхраняват световното наследство в областта на живописта и графиката.

Именно в това ѝ хоби намира огромно приложение личният ѝ Samsung Galaxy S9+. Самият му дизайн е като картина на Моне – непрекъсната повърхност, която прелива плавно към ръбовете.

Корпусът е проектиран да издържа на екстремни условия, а предната камера от 12 МР заснема няколко кадъра, комбинирайки ги в една висококачествена снимка. По този начин самата Мария се превръща в творец, какъвто винаги би искала да бъде.

Едно от любимите й занимания, посещавайки нов град, е да се впусне без ясна посока по улиците му, да се потопи в атмосферата и да открие местните „парчета изкуство“, оставащи встрани от тълпата туристи.

За да ги запази и покаже на приятелките у дома, на помощ идва яркият обектив и големите пиксели на S9+, които пропускат повече светлина и помагат да запечата любимите си арт находки дори в най-малката и тъмна галерия. Стига, разбира се, снимането да е разрешено.

 

Какво е ежедневието на артистичната дама, можете да прочетете в разговора ни с нея.

1. Как протича твоето ежедневие?

Обикновено се събуждам много рано и обичам да се наслаждавам на сутрешното спокойствие с чаша зелен чай в ръка. Когато имам повече време, разлиствам страниците на някоя от любимите си книги – огромната библиотека с история на изкуството е най-голямата ми гордост. Събирам я с години от най-различни краища на света. Обикновено така денят ми започва с огромна доза вдъхновение.

2. Без какво не започва деня ти?

Не започва без да прегледам родните и световните програми за изложби. Напоследък проявявам огромен интерес към скулптурите и това е като един цял нов свят за мен.

3. Ако имаш един свободен час, за какво ще го използваш?

Със сигурност ще отскоча до най-близката галерия, в която има някоя нова изложба. По този начин успявам да „открадна“ малко време и за себе си.

4. За какво отделяш най-много време?

Със сигурност за четене и посещения на световните културни събития. Хората често си мислят, че изкуството е нещо от минали епохи – картини, скулптори, предмети, създадени преди стотици години и поставени в прашни музеи. Но не е така – творбите, които се раждат днес, са много интересен прочит и огледало на съвремието ни и срещата с тях ме кара да се замисля сериозно за това как живеем, какво ни вълнува, на къде върви светът. Затова организирам свободното си време и пътуванията си най-често така, че да успея да посетя поне няколко „горещи“ културни събития у нас и в чужбина всяка година.

5. По какъв начин технологиите се преплитат в ежедневието ти?

Те са изключително важни за мен, защото с тях цялостната организация на всичко протича по-лесно и по-бързо. В интерес на истината, използвам най-много телефона си, за да проверя някое интересно четиво или нов любопитен факт относно любим артист. Залагам основно на мобилния интернет, защото обичам да се ровя из сайтовете на големите музеи и галерии. За мен е важно да имам спокойствието на неограничените мегабайти. Планът, който използвам е Smart U, защото с него имам 7500 МВ в ЕС, което значи, че не се лишавам от удоволствието да разглеждам всичко и докато пътувам.

6. С какво ти помагат технологиите?

Ориентират ме, държат ме в течение на новостите в живота и ми помагат да научавам все повече и повече за любимите ми художници и артисти. За мен е важно да знам всичко за живота им. Освен това, в съвсем практичен план ми помагат и буквално да стигна до където искам. Много от галериите и музеите, които са „скрити“ от централните части - крият съкровища, които трябва да се потрудиш да намериш. Много е удобно това, че повечето градове вече са си направили труда да предлагат мобилни апликации с цялата необходима информация на един турист. Аз още докато пътувам към някой нов за мен град, проверявам дали има такова приложение, свалям си го и се информирам предварително за всичко важно и интересно в него. С една дума – технологиите ми дават информираност.

7. Какво има в дамската ти чанта?

Задължително нося безжичното зарядно, което беше комплект с телефона ми. Освен че е удобно, е стилно, което е важно за мен. Обикновено имам и малък, кокетен тефтер, защото обичам да си записвам интересните акценти от културните събития на хартия – намирам го за романтичен ретро акцент в доста технологичното ни ежедневие. Стилният Samsung Galaxy S9+ ще грабне всяка дама, ценителка на изкуството, освен с разнообразните си функции, и с красивия си дизайн. От скоро се предлага и в забележителен нов цвят – слънчево златно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

( преди 5 години )
направо ми се догати от тая нескопосана реклама
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар