IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перфектната връзка: Спортистката

14 септември 2018 12 20

За всички жени, които знаят колко е важен спортът

Перфектната връзка: Спортистката

Снимка: Istockphoto

Познавате я – тя е жената, която всеки ден като по часовник виждате да тича в парка. Анастасия е истински спортен боец, за когото движението е живот. Тя кипи от енергия, изглежда перфектно и само с визията си може да мотивира всяка жена да влезе във форма.

Знае всичко за здравословното хранене - наясно е какво, кога и как трябва да се яде и е изключително дисциплинирана. Нейната страст са спортните аксесоари. Тя е практична, не обича да си губи времето и може да се справи по-добре от всеки мъж в спортната зала.

Срещаме се с Анастасия на любимия ѝ стадион, където непосредствено след разговора ни, ще се впусне в обиколки за дневната доза кардио. Прави ни впечатление, че не носи нищо, освен една бутилка с вода.

На ръката си има Smart гривна Nokia Go, с която ни споделя, че рядко се разделя. С нея тя измерва своята активност – лесно и бързо. Гривната е с батерия, която издържа до 8 месеца, а свързването с приложението Health Mate е безпроблемно.

Гривната следи и разпознава автоматично кога Анастасия се разхожда, тича, спи или дори плува, тъй като е водоустойчива до 50 метра и не се налага да я сваля в басейна. Най-голямата мотивация за нея е крайната цел, която си поставя и разчита на умната джажджа на ръката си да й показва колко е близо до постигането й.

За дисциплината, ежедневието и начина си на живот – вижте интервюто с Анастасия в следващите ни редове.

Как протича твоето ежедневие?

Спортът е това, което запълва моето ежедневие. Разтоварвам се като тренирам сред природата и задължително поне веднъж седмично правя преход из планината.

Без какво не започва денят ти?

Без закуска - това е най-важното хранене и независимо къде съм, с кого съм и какви са обстоятелствата – никога не я пропускам. В противен случай ще се обърка целият ми режим, а аз не обичам това да се случва. След това се отдавам на лека тренировка вкъщи. Обичам да практикувам йога, защото ме подготвя за натовареното ежедневие.

Ако имаш един свободен час, за какво ще го използваш?

Със сигурност за лек крос в парка. Няма нищо, което да прочиства мислите по по-добър начин, освен това се освобождавам от натрупания стрес.

За какво отделяш най-много време?

За тренировки. Обичам да комбинирам различни спортове в графика си, така че да не ми омръзват, а и да натоварвам тялото си по различен начин. Ползите от кардиото са едни, а от пилатес например – други. Важното е човек да намери правилния баланс за себе си и постигането на резултатите, към които се стреми.

По какъв начин технологиите подпомагат ежедневието ти?

Те са важна част от него, защото ги използвам основно за проследяване на движенията и активностите, които извършвам. Чрез тях мога лесно да следя енергийния си баланс. Има приложения, които изчисляват калории, като въвеждаш приетата през деня храна. А с помощта на гривната знам колко калории изразходвам. Така е значително по-лесно да спазвам баланс и да поддържам добра форма. Гривната ми измерва и показателите на съня, който е ключов фактор за възстановяване на организма, особено при активно спортуващ човек. И не на последно място – помагат ми да поддържам своята дисциплина. С един поглед виждам дали съм си изпълнила определената бройка за крачки, километри, дължини или каквото и да е. И дори да съм изморена, се стягам да продължа до постигане на крайната цел. Това се отразява и в работата ми, като ми помага да се справям добре с кратки срокове и стрес.

Какво има в дамската ти чанта?

Рядко нося дамска чанта. Обичам да се чувствам свободна. По-скоро мога да ви кажа какво има в джоба на суитшърта ми – сухи кърпички, ластик за коса и пари за вода (Смее се).

Умната гривна Nokia Go е полезно оръжие в арсенала на всяка дама, която иска да е в добра си форма и държи под контрол калориите и движението си. За щастие, това може да стане и на разумна цена, тъй като се предлага на изплащане. Така в месечния бюджет ще останат средства и за нов спортен аутфит за есенния сезон.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

.... ( преди 5 години )
az imam tezi ne6ta v rabotata . pulna smiana ti4kane
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар