Момиче със синдром на Даун дефилира по време на Нюйоркската седмица на модата. 21-годишната Мариан Авила участва в представянето на тоалетите на дизайнерката Талиша Уайт, като облече няколко вечерни облекла.

„Наистина съм щастлива. Допадна ми да участвам в дефиле... Исках да покажа пред света, че няма бариери“, обяснява Авила пред Асошиейтед прес.

Много модни експерти, присъствали на събитието, публикуваха снимки на Авила в социалните мрежи и я насърчиха да продължи кариерата си на модел. Тя от своя страна качи няколко фотоса в официалния си профил в Instagram.

Историята на Мариан се появи в световните медии преди няколко месеца. Момичето, което е родено с въпросната генна мутация, сподели, че се интересува от мода и би искало да стане фотомодел, но се притеснява, че ще бъде отхвърлено заради външния си вид. „Сега тя е модел, който се среща с всякакви хора... Много се радвам за нея“, коментира Талиша Уайт, която попаднала на публикации за нея в интернет и решила да сбъдне мечтата на Авила.

По-рано момиче, носещо хиджаб, достигна до финалите на конкурса Мис Англия.

Източник: Instagram