Шокирани и развеселени останаха феновете на Виктория Бекъм след като нейният официален чатбот във Facebook разпространи информация за възгледите ѝ относно Brexit и заяви, че тя иска да се разведе. Приложението на 44-годишната дизайнерка стартира преди броени дни, но вече не функционира нормално.

За да отбележи 10 години от създаването на своя бранд и да информира своите последователи за най-новото от Седмицата на модата в Лондон, Виктория създаде нова функция към своята страница в социалната мрежа. Феновете ѝ можеха да задават въпроси към чатбот или онлайн копие на певицата, което да им отговаря вместо нея, при това на момента.

„Щастлива ли сте с Дейвид?“, „Какво мислите за работата на Тереза Мей и Brexit?“, са част от въпросите, зададени от потребители на Facebook. Тъй като по-голямата част от тях са свързани с брака ѝ, а не с модните тенденции, софтуерът се прецакал и отговорил, че Виктория иска да сложи край на дългогодишната си връзка с Дейвид Бекъм.

Един от маркетинг специалистите на дизайнерката, отговорен за въпросния чатбот, е уволнен след случилото се.

Още по темата

Припомняме, че през годините слухове в медиите развеждаха и събираха Виктория и Дейвид на няколко пъти. Наскоро семейството се снима за списание „Vogue“, където опроверга всички слухове за развод. „Хората спекулират с брака ни в продължение на 20 години, така че ние с Дейвид сме свикнали“, коментира дизайнерката.