IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбата на Versace: Начало или край?

26 септември 2018 13 40

Американски конгломерат в създаване

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Американският конгломерат в процес на разрастване, Michael Kors, закупи италианската модна къща Versace за над 2 милиарда, в които се включват и дълговете.

Това безспорно се превърна в една от най-големите новини в индустрията, създавайки въпроси относно бъдещето на бранда.

Самата сделка ще бъде затворена през 2019 година, а плановете на конгломерата са повече от мащабни.

В презентация, представена на инвеститори, Michael Kors обяви, че ще се преименува на Capri Holdings, а глобалната стратегия за Versace планира разрастване от 200 бутика в момента на 300, създаване на онлайн реклама и разширяване на мъжките и женските аксесоари и обувки, пишат от BoF.

Към момента това е 35% от бизнеса, а групата има планове да ги увеличи до 60%.

Като час от новия конгломерат, Донатела Версаче ще остане креативен директор.

„Това е много вълнуващ момент за Versace“, каза тя в изявление, допълвайки, че нейният брат Санто и дъщеря ѝ Алегра, ще имат дял, което „демонстрира нашата вяра в дългосрочния успех на Versace и отдаденост към новата глобална и луксозна модна група“.

„Горда съм, че Versace остава много силна и в модата и в модерната култура. Versace е не просто синоним на иконичен и невъзможен да се сбърка стил, но и на продукти обхващащи многообразието и даващи възможност на хората да се изразяват“, сподели Донатела.

Закупуването на Versace след придобиването на Jimmy Choo през юли 2017 е част от плана на Michael Kors за създаване на портфолио от луксозни брандове, за да се яви като конкуренция на европейските конгломерати, които все още доминират в сектора.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

( преди 5 години )
АБСОЛЮТЕН КРАЙ. ТОЗИ БРАНД ВЕЧЕ НЯМА ДА Е ТОВА, КОЕТО БЕШЕ. ЩЕ СЪЩЕСТВУВА , НО ОНОВА ВЕЛИКОЛЕПИЕ И ВЕЛИЧИЕ ОТИВАТ В ИСТОРИЯТА.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
-|- ( преди 5 години )
По едно време казвахме "Творчески Директор", сега явно трябва да казваме "Креативен Директор".Абе важното е да сме в крак с Фън Шуй -я на деня.....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
.... ( преди 5 години )