IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-доброто от Седмица на модата в Ню Йорк

29 септември 2018 08 00

Какви са тенденциите за пролет-лято 2019?

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Най-важният месец в модната индустрия безспорно е септември. Това е времето, в което се представят най-актуалните тенденции за пролет-лято за следващата година, а модните издания като Vogue „рестартират“ на свежо своите сезони.

Така неизменно септември е и времето, в което се наслаждаваме на Седмица на модата в големите модни столици и събираме идеи за гардероба си догодина. Защото коя индустрия, ако не модната, изпреварва и времето, и понякога пространството.

За да спестим усилията за следене на всяка една модна къща, селектирахме за вас най-добрите представяния.

Така идва време за регулярната ни селекция от отличници по време на Седмица на модата в Ню Йорк.

1. Marc Jacobs

Лошото момче на модата закъсня час и половина с ревюто си, но както с всяко хубаво нещо – чакането си заслужаваше. На ревюто се разкри огромното богатство на цветове като от захарен памук, ретро вдъхновение от 80-те години и пищност, възможна да се поднесе само с участието на пера, къдри, тюл, обем и панделки. Защото ако не друго, то поне магическият свят на Marc Jacobs винаги е за предпочитане.

2. Phillip Lim

Ако има едно нещо, което спокойно можем да кажем за Филип Лим, то е, че е цар на лекотата и семплото. Но не в смисъл, в който си представяме скучни изделия и визии, а в смисъла на истински готиния образ в Ню Йорк. Така стилните палта са не просто практични и лесни да се комбинират с всичко, но и буквално лесни за носене. Защото красотата се крие в простите неща.

3. Prabal Gurung

Колекцията за пролет-лято 2019 идва с вдъхновения от пътуванията до Токио, Мумбай, Лондон и Шанхай. Резултатът? Подиум, изпълнен с богата палитра от неонови цветове, контрастиращи с лекотата си на топлия кашмир. Подиум, на който красотата на Изтока и на Запада се слива в едно, за да представи колко е важно да бъдем единни. Така чрез сливането и симбиозата на цвета и културата се предава социално послание, което със сигурност звучи актуално в днешно време.

4. Brandon Maxwell

Ревюто, което със сигурност зададе най-много въпроси и даде най-много отговори. Намигването към тексаските корени бе представено чрез неподправен южняшки чар. Самите покани за гостите бяха каубойски ботуши, а ярките цветове като че се преплитаха с велурените ботуши.

Основен акцент бяха прозрачните твърди чанти, които дадоха друго значение на думата „аксесоар“ и мултифункционалност. Защото какво друго би взела една стилна модна жена, освен огромната си шапка с периферия или бутилка шампанско с фишу? Разбира се, не можем да пренебрегнем и дефилирането на Лили Олдридж, която се появи в напреднала бременност. Тенденция, която започна още от Ирина Шейк и ревюто-спектакъл на Victoria's Secret.

5. Tom Ford

Провокация, добра ми стара провокация. Ретро блясъкът на Tom Ford не може да мине без задължителния явен и подчертан сексапил във всичко, което излезе с етикет на модната къща. Модернизираните класики идват с анималистични принтове в алигаторски шарки при якетата, костюми от 80-те години и дантела. Разбира се, под иначе „грубата“ повърхност на алигатора се крие една секси фатална жена, подчертаваща своя чар с рокли в дантела.

Снимки: Getty Images

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари