IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-пълният модел Тес Холидей – по татуси в сеното

29 септември 2018 12 00

Кадърът събра много отрицателни, но и положителни оценки

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Най-пълният модел в света Тес Холидей публикува на страницата си в Instagram фотос, където тя е напълно гола. На кадъра 33-годишният модел лежи в сено и демонстрира тялото си и татусите по него.

„Този месец бе сериозно изпитание за моята психика. Но все още съм с вас, по-силна отпреди, по-благодарна, по-щастлива и както преди момиче на корица... Но съм ужасно изтощена“, признава Холидей. – Знам, че тази снимка ще се разлети в интернет и хората ще ме осъдят, ще ми се смеят и критикуват, че влияя негативно на младите умове. И съм готова за това. Моето тяло винаги е било бойно поле и сега на него ще се възцари мир“.

„Ти си абсолютен позор за човечеството. Ти активно рекламираш затлъстяването и обясняваш, че това да тежиш 200 кила е нормално. Ти си отвратителна“, възмущават се потребителите на социални сайтове. „Моля ви, изтрийте това, не искам да го виждам. Загубих апетита си“, оскърбяват я други

„Светът се побърка, щом смята, че това е позитивно фото. Нищо не я отличава от анорексичките“, съгласяват се трети.

Все пак Тес се сдоби и със защитници. „Ти си вдъхновение за хората. Аз съм твоя връстница и не съм виждала никога подобни момичета да попаднат на корицата на списания или в телевизията. Продължавай в същия дух. Иска ми се да съм толкова уверена, колкото си и ти“.

По-рано британският журналист Пиърс Морган написа писмо до Тес Холидей. Той призова модела да престане да лъже себе си, защото един пълен човек не може да бъде реално щастлив и добави, че продуцентите заработват повече пари, като експлоатират външността ѝ.

150-килограмовата манекенка Тес Холидей украси лятната корица на британското списание „Космополитън“. По този начин изданието искаше да насърчи дамите да се отнасят позитивно към природните си дадености.

Според Life, дизайнерите на изданието положили доста усилия, за да поберат на корицата масивната фигура на Тес и да остане достатъчно място и за другите анонси в броя.

Тес Холидей е представителка на тъй-наречените plus-size модели. Тя е активистка на движението на бодипозитивните жени.

Като се видя на корицата на лъскавото издание, Тес написа в Туитър:„Не мога да повярвам, че станах едно от момичетата на „Космополитън“. Благодаря на редакцията!“ Това е втората корица на Тес Холидей. Предишната ѝ беше за сп.„Селф“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

анонимна ( преди 5 години )
До джевиша: Как пък да не е провиснал, а първата снимка? Втората е доста обработена с Фотошоп.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
hmn ( преди 5 години )
най-пълният модел? с какво е пълна? (май знам отговора де) според мен е най-дебелия или най-тлъстия модел...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Сандо ( преди 5 години )
Men ( преди 5 години )
До ....: Аз също, когато обаче когато едно болестно състояние се опитват да го изкарат даже и красиво, не мерси. Тая *** ако продължава така скоро ще даде фира..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
j...е...w ( преди 5 години )
трябва да се лекува, сърцето няма да издържи!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
джевиша ( преди 5 години )
корема не е провиснал, това е добре! Но е още млада, та затова!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
.... ( преди 5 години )
vsi4ko ima pod slunceto . nikoga ne se prismivam nito na debeli , nito na sgre6ili , nito na slabi ili hora bez vkus . vupros na gledna to4ka i da se opita6 da prieme6 razbiraneto na drugia , kolkoto i stranno da e .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар