IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мис Свят България 2018 помага на деца в нужда

4 октомври 2018 13 10

Красавицата ще представи страната ни в Китай

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Да помага на деца в нужда. На това се е посветила новата Мис Свят България още преди да получи престижната титла. Калина Митева, която ще представи страната ни на финалния конкурс в Китай, разбива клишето за модел. Тя е не само красива, но и много интелигентна.

„Моята кауза е да подкрепя децата от криза в семейството към изграждане на по-сигурна и устойчива семейна среда“, разказа Калина в студиото на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR. Хубавицата изтъкна, че е доброволка към фондация „Надежда за малките“, освен това семейството ѝ е приемно от пет години.

Митева е модел от почти година и половина. Преди това се е занимавала с модна фотография. Решила да се яви на кастинга за „Мис Свят България 2018“ само няколко часа преди неговия старт.

„Аз винаги съм държала на образованието си. Завършила съм училището към руското посолство. В момента съм студентка. Знам руски и английски, говоря ги свободно. Започнах да изучавам и испански език“, коментира още младото момиче, което няма да се нуждае от преводач по време на нейния престой в Китай.

Амбициозната Калина споделя, че до момента не е срещнала отрицателни коментари по повод нейния успех на конкурса. Тя се надява, че титлата и известността ще ѝ помогнат да продължава с каузата, с която се е заела: „Получавам помощ от напълно непознати хора. Очаквам да се запозная с момичета от цял свят, от които ще попия доста знания. Искам да покажа красотите на България“.

Мис Свят е най-големият международен благотворителен телевизионен формат за красота. Той се излъчва на живо в над 290 държави в света.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Веселин Благоев ( преди 5 години )