IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мис Бразилия 2017 подкрепи майките на деца с увреждания

11 октомври 2018 12 20

Красавицата посети няколко родни града

Източник: Bulgaria ON AIR

Източник: Bulgaria ON AIR

Барбара Виторелли – носителка на титлите Мис Бразилия 2017 и Мис Глобъл 2017 е на посещение у нас. Красавицата е в България по покана на Гери Дончева, за да развива благотворителните си инициативи.

Само за няколко дни миската е успяла да посети няколко града на страната и се е запознала с проблемите на различни общности. „От две седмици продължаваме да развиваме тази дейност. Става дума за един благотворителен проект в Стара Загора. Също така ще посетим училище за деца с нарушено зрение във Варна“, обясни тя в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Целта на Барбара е не само да покаже колко е красива, но и да развива благотворителността, с която се е захванала със спечелването на титлата Мис Глобъл. По думите ѝ, работата с хората е много важна за нея.

„Хората, които участват в конкурса „Мис Глобъл“, трябва да са доказали принос към обществото, в което живеят. Когато аз участвах през 2015 г., участваха 55 държави, а сега бяха около 70 момичета. Всяка една е с доказан принос в обществото, в което живее – дали по благотворителна линия, дали поради някакви други проекти, чрез които благоприятстват мястото, където живеят“, обясни Гери Дончева.

Гери и Барбара се запознали по време на конкурса Мис Глобъл миналата година. Българката прекарала две седмици с новата си приятелка, за да ѝ помогне за нейната благотворителна мисия. След това я поканила да ѝ гостува и продължи инициативите, които е започнала.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Tialoto.bg

Вчера двете бяха на протеста на майките на деца с увреждания на жълтите павета и разговаряха с тях за реформата, за която настояват те. „Децата с увреждания са много благодарни на социалния контакт, да не са в изолирана среда. Разбира се и финансовата помощ е важна, но и човещината е много ключова. Виторелли има много добро чувство за хумор, красива е не само отвън, но и отвътре. Кулинарната ни култура много си прилича с бразилската“, коментира Дончева.

Мис Бразилия 2017 и Мис Глобъл 2017 е магистър по лингвистика и владее няколко езика. Преподава испански език от 16-годишна възраст и обича да работи с деца.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари