Цветовете на дрехите, които носим по себе си, трябва да бъдат близки до тези на лицето ни. Това твърди стилистът Поли Арнаудова, според която те влияят не само на нас, но и на околните. Тя обясни защо е важно да подбираме облеклото си в зависимост от очите и кожата ни.

„Те ни карат да изглеждаме по определен начин. С тях можем да си направим добра услуга – да се подмладим, да изглеждаме по-свежи и обратното. Те могат да ни състарят, да накарат кожата ни да изглежда не много добре, очите ни да са по-уморени и изобщо цялостното излъчване да не е добро“, коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Ако искаме да задържим по-дълго вниманието върху себе си и човекът отсреща да е спокоен докато ни гледа, е добре да сме със сини тонове, които успокояват очите. Ако желанието ни е да грабнем вниманието още с появата на някое събитие, например, трябва да изберем нещо в цикламено, червено.

Има онлайн тестове, с които хората се опитват да определят кои са най-подходящите цветове за тях, но те невинаги могат да дадат точната информация и в повечето случаи дават грешна преценка. Може да се направи така нареченият цветен профил, при който се определя как реагират кожата и очите на различните нюанси.

Някои хора са твърде уникални като комбинация от пигменти, съдържащи се в кожата, очите и косата. Затова най-добрият вариант при тях е цветови анализ с всички палитри, смята стилистът.

Не трябва да се влиза в клишета, като това важи както за мъжете, така и за жените. Господата не бива да се притесняват да носят розово, посъветва Арнаудова. И изтъкна, че трябва да следваме тенденциите дотолкова, доколкото те работят за нас, а не обратното.

Обувките на 2019: Назаем от изкуството

5 идеални аксесоара за жени над 40