Топмоделът Ивелина Чоева украси корицата на най-популярното списание за мода в света – Vogue. 21-годишната българка е лице на януарското издание на модната библия в Украйна. 12-те кадъра за ексклузивната фотосесия са били реализирани в Париж от фотографа Лукас Пуковец в екип с криейтив директора Соня Кваша и стилиста Джули Пелипас.

Концепцията на фотосесията е изключително изчистена, а основен акцент в нея са бижута от последните колекции на престижни брандове като Bvlgari, Chopard и Cartie.

Ивелина се занимава с мода от 2011 година. След като завършва езиковата гимназия в Хасково, продължава образованието си в университета UEL в Лондон, където изучава специалност „Бизнес и маркетинг“ с насока в модния бизнес.

Тя е снимала за световноизвестни брандове и е участвала в кампании на Fendi, Loreal, Max Factor, Tresseme, Samsung и много други. Успоредно с това родната красавица е заснела впечатляващи едиториали за модни списания като Harper’s Bazaar, Cosmopolitan и Glamour. Пътувала е за модни ангажименти в Милано, Истанбул, Париж, Лондон, Банкок, Дубай и Ню Йорк.

„Модата за мен е призвание. Красотата да изразиш и пресъздадеш копнежите и мечтите на умовете в модната индустрия. Мога смело да кажа, че съм видяла доста от кухнята на бранша“, споделя амбициозната красавица.

В момента Ивелина работи в Лондон като маркетинг специалист за два световноизвестни модни бранда.