IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жизел Бюндхен ядоса властите в Бразилия

17 януари 2019 09 30

Министър я нарече „лоша бразилка“

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Жизел Бюндхен е една от най-обичаните и високоплатени модели, доскоро бе и едно от най-ярките лица на Victoria's Secret. Тя е много популярна и в родината си, но пък определено е недолюбвана сред част от представителите на властта.

Новият министър на земеделието дори я нарече „лоша бразилка“, съобщи Guardian, цитиран от „Монитор“.

Повод за нелицеприятното определение е критиката, която красавицата отправя към опазването на околната среда в Бразилия. Манекенката е посланик на ООН на доброволни начала по въпросите на околната среда. Тя често критикува изсичането на горите в Амазонската джунгла, а наскоро се обяви и против идеята на новия президент на Бразилия да слее земеделското министерство с министерството за опазване на околната среда.

„Жизел Бюндхен трябва да престане да обикаля наоколо и да говори лошо за Бразилия“, каза министър Тереза Кристина Диас.

Манекенката е обичана от много бразилци и позициите ѝ имат тежест в обществото. През 2017 година тя се обяви срещу даването на 600 хиляди хектара от Амазонската джунгла на земеделски предприемачи. След силен обществен отзвук, тогавашният президент Мишел Темер наложи вето на идеята.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

titia ( преди 5 години )
vseki ima pravo na mnenie. az sum ot horata koito mogat da izkajat mnenie , no ne obi4am da go nalagam na vsiaka cena
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар