IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Висша мода пролет-лято 2019: Циркът на Dior

22 януари 2019 16 00

Модната къща и съвременният свят

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Светът е като цирк! Това негласно заяви Мария Грация Кюри със своето ревю висша мода за пролет-лято 2019 за Dior.

Излишъците в съвремието и неизбежният му разпад се представят чрез метафората на цирка, изпълнен с цялото му изобилие и екстравагантност, противоречащи на зловещата понякога тъмнина.

Цялото ревю се фокусира върху висшата мода с вдъхновението от времето, в което е живял Кристиан Диор.

Време, в което циркът е бил събирателно на изисканост, а самото представление, заедно с костюмите към него, е било истинска форма на изкуство.

Време, в което да отидеш на цирк не е просто начин да запълниш време, а метод да захраниш своите сетива и да се пренесеш в един по-красив, по-магичен и по-богат свят.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Роклите и костюмите в две части са пълно материализиране на тази идея – пищни, феерични и задължително съдържащи всички елементи на цирковото изкуство.

Райета, карета, буфан ръкави, прозрачен тюл и костюми от две части с блестящи, ръчно поставени инкрустации се съчетават в перфектна симбиоза с ромбоидни форми, контрастни кръгли такива и къдри и волани.

Самото ревю се проведе в специално създадена циркова шатра, а дефилиращите модели вървяха по пътека, на чиито граници истински циркови артисти изпълняваха своите акробатични номера.

Снимка: Getty Images

Дали това е най-лудата колекция, създавана някога от Мария Грация Кюри? Със сигурност!

Най-доброто от колекцията можете да видите в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари