IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Balmain: Перлата в короната на постиженията

28 януари 2019 16 00

Оливие Рустейн, кодовете на модната къща и завръщането към висшата мода

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

През последните девет години, в които Оливие Рустейн е начело на модна къща Balmain със сигурност доказа едно – че целият свят е буквално в краката му.

За този период от време дизайнерът успя да създаде истинска армия от супермодели, да предаде важни социални послания, да създаде модната къща като налагаща и познаваща тенденции, а самия себе си – като един абсолютен майстор на дизайна.

Безспорно сред всички тези постижения перлата в короната му е завръщането на Balmain на подиума на висшата мода, а съвсем тематично в цялата колекция и предложения преобладават инкрустации от перли.

И това съвсем не е случайно. Перлите винаги са били основна стартова точка, в която се създават „броните“ на войните от модната армия на Рустейн.


Снимка: Getty Images

Концептуално завършената визия на моделите е и белият грим върху лицата на моделите, които като че се превръщат в истински перли на подиума.

Нестандартните предложения ни връщат в 80-те години със забележителен обем, метри тюл и пеплум, а дръзките идеи са „облечени“ в нежна пастелна палитра.

Колкото до аксесоарите, те се явяват събирателно на идеята на Оливие Рустейн да съчетае кодовете на модната къща с модернизма. Чантите представляват овални форми с три дупки за пръстите и тънки верижки вместо дръжки и като че само чакат да се открият кегли, които да бъдат съборени.

Към това добавете и новото графично лого на модната къща и ще откриете един напълно завършен свят, в който модата владее всичко и всички.

Valentino: Ода за новата висша мода без стереотипи

Elie Saab: Богините на морето

Giambattista Valli: Всичко или нищо

Снимка: Getty Images

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

titia ( преди 5 години )