IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спряха от продажба обувки от колекция на Кейти Пери

12 февруари 2019 15 30

Обвиниха ги за расистки

Dillard's

Dillard's

Два вида обувки от колекция на Кейти Пери ще бъдат изтеглени от продажба. Причината е, че те приличат на лице на чернокож, съобщава TMZ.

Нестандартните обувки се продават само онлайн, като според сайтовете, които ги предлагат, те са по 100-процентов дизайн на попзвездата.

След като били пуснати в продажба, сандалите и чехлите с 3D очи и устни бързо привлекли вниманието на хората. Една част от тях са бежови, докато други са в черен цвят и веднага биват оприличавани на обувки с лице на чернокож.

„Никога не съм си представял, че ще видя обувка с лице като на чернокож, но ето, че Кейти Пери ги измисли...“, „Това сандали за чернокожи ли са?“, „Ок, Кейти Пери, можеш ли да обясниш за тези обувки?“, коментират потребители на социалните мрежи и споделят снимки с въпросните артикули от колекцията ѝ.

Междувременно фотосите на чехлите и сандалите, качени в Twitter, са премахнати, като от социалната мрежа са поставили текста: „Тази мултимедия може да съдържа неприличен материал“.

Според източник на TMZ, обувките с черен цвят от серията са изтеглени веднага щом изпълнителката видяла негативните коментари за тях. По този начин Пери се надява, че няма да изгуби онази част от чернокожите си клиенти.

Обувките на Кейти Пери предизвикаха недоволството на хората малко след като от Gucci пуснаха пуловер с маска (с червени устни и дупка на устата), който моментално бе обявен за расистки.

Източник: Dillard's

Източник: Gucci

Готически блясък от Кейти Пери

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари