IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PETA: Смъртта на Лагерфелд беляза края на ерата на кожените дрехи

20 февруари 2019 12 40

Изявлението разгневи много хора

Източник: Instagram

Източник: Instagram

„Карл Лагерфелд си отиде и смъртта му отбелязва края на една ера, когато кожените дрехи бяха смятани за нещо, което трябва да се притежава. От PETA изпращаме съболезнования до нашите обичани другари в битката“. Това написа в Twitter Ингрид Нюкърк, основателката на Организацията за етично отношение към животните PETA.

Изявлението, което бе публикувано само няколко часа след смъртта на емблематичния дизайнер, разгневи много хора.

„Току-що получих шокиращо прессъобщение от PETA. Някой друг? Господи, вземете си почивен ден“, гласи пост на журналистката Сали Хюс в социалната мрежа.

Много хора пишат гневни коментари, че изказването на Нюкърк е неморално и неуместно. „Как можете да си правите реклама на гърба на Лагерфелд?“, попита жена.

Няколко часа след качването в twitter, текстът бе изтрит. Въпреки това много известни личности са го видели, защото са го получили и на пощите си.

Карл Лагерфелд, който почина на 85-годишна възраст, често използваше животински кожи за Chanel и „Фенди“. Поради това бе критикуван от представителите на PETA. Дори през 2001 г. член на организацията се опита да го замери с торта, но не успя.

Четете още:

Светът скърби за Карл Лагерфелд

Рак на панкреаса погубил Лагерфелд

Легендарният Карл Лагерфелд почина на 85

Любопитни факти в сянка от живота на Карл Лагерфелд

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари