Суитшърт с качулка на Burberry ще бъде изтеглен от колекцията за сезона есен/зима 2019-2020 г. Причината – артикулът предизвика негодувание, тъй като окуражавал самоубийството. От модния бранд поднесоха извинения, предаде Франс прес.

Става въпрос за използване на нещо като примка за затваряне на качулката на суитшърта по време на дефиле на Burberry на неотдавнашната Лондонска седмица на модата. Манекенката Лиз Кенеди би тревога, като качи в instagram снимка на инкриминираното облекло, придружена от посланието „Самоубийството не е мода“.

„Не разбирам как е възможно да допуснете подобно облекло да бъде показано на модния подиум, по-специално в колекция, предназначена за млади момичета“, възнегодува тя, обръщайки се към творческия директор на Burberry Рикардо Тиши.

Лиз Кенеди, която твърди, че член на семейството ѝ е правил опит да се самоубие, взе участие във въпросното дефиле. Тя увери, че се срамува.

„Имах кратък разговор с някого, но успях само да промълвя „Това е модата – никой не се интересува от душевното ти състояние“, каза тя.

„Не съм искал да оскърбя никого – отбеляза Тиши. – Това е в разрез с вижданията ми и с ценностите на Burberry.