IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова мода – бижута, вдъхновени от ремонта на „Графа“

8 април 2019 11 30

Перките „оживяват“ като обеци

Източник: Bulgaria ON AIR

Източник: Bulgaria ON AIR

Ремонтът по ул. „Граф Игнатиев“, прочул се с некачественото изпълнение и ограничителите, приличащи на перки на акули, вдъхнови авторка на ръчно изработени бижута. Наблюдавайки случващото се на място и в социалните мрежи, Диана Василева създава уникални колиета, обеци и пръстени.

След като споделя творенията си във Facebook, жената получава вълна от запитвания за аксесоарите.

„Изобщо не очаквах такава голяма популярност, направо съм в шок. Идеята е спонтанна. Правя бижута от бетон и цимент. Градската среда е наситена с любими мои цветове. Моят колега се занимава с машинна технология. Продаваме ги, интересът е огромен. Не сме искали да се присмиваме или да обиждаме някого“, коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Авторката използва сигнално жълто, оранжево, сиво и синьо – цветовете, които ще срещнем, разхождайки се по емблематичната улица, както и малко въображение, за да изработи нестандартните бижута.

„На мен ми харесват самите геометрични форми като такива. Перката е много красива, но бих я използвала за друго нещо. Малко футуристично ми изглежда – тези неща с остри ръбове не са подходящи. Самите плочки с релеф са напълно достатъчни в различен цвят, за да напомнят, че започва друга зона“, коментира още създателката на бижутата.

Жената все още няма магазин, където да продава иновативните си творения. Въпреки това страницата ѝ във Facebook е пълна със заявки.

Бихте ли си купили подобни украшения?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари