IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мет Гала 2019: Ода за модата

7 май 2019 11 40

Най-дръзкият червен килим, който светът е виждал

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Най-голямото модно събитие на годината определено е Мет Гала. Музеят на изкуствата Метрополитън всяка година приема звезди, дизайнери, модни редактори и журналисти на най-голямото благотворително издание.

Защо Мет Гала е най-доброто модно събитие? Защото макар всяко издание да следва определена тема, дава пълна свобода на най-креативните стилисти и модни дизайнери.

Защото тук няма най-добре или най-зле облечени, а има най-креативни и съобразени с темата.

По този повод изданието за 2019 спокойно може да се определи като най-впечатляващо, подчинено на темата „Camp: Notes On Fashion“. Или по-конкретно – модата в нейното най-голямо преувеличение, без граници, само пищност, креативност и дързост.

От 1995 година насам, събитието е оглавено от главния редактор на американското издание на Vogue – Ана Уинтур, която избира всяка година различни знаменитости, натоварени с тежката задача да бъдат ко-хостове. Сред избраните през миналите години са Бионсе, Тейлър Суифт, Кейти Пери, Амал Клуни и Риана, а тази година, на 71-вото издание, са Лейди Гага, Алесандро Мишел, Хари Стайлс и Серина Уилямс.

Какво избраха да облекат звездите? Вижте тук.

Лейди Гага

Като избрана да бъде хост заедно с Ана Уинтур, Лейди Гага се завърна към своите модни корени, които я наложиха като един от най-дръзките и нестандартни изпълнители на музикалната сцена.

И макар на последните събития, като на наградите „Оскар“, Лейди Гага да представяше изчистени и класически визии, то Мет Гала като че открехна вратите на нейната смелост и ѝ даде отново златна възможност да блесне.

Така Лейди Гага смени три тоалета в рамките на минаването по червения килим, всички те създадени специално за нея от Brandon Maxwell. Появата ѝ с огромна и пищна рокля с цвят фуксия привлече вниманието, а самият дизайнер се появи, за да я свали от гърба ѝ и да покаже черната рокля под нея.

Вторият тоалет също не се задържа задълго и бе заменен от плътен по тялото тоалет, който бе прелюдия до оставането по бельо на Лейди Гага. И тъй като нищо не е същото без аксесоари, Лейди Гага използва малка количка, на която са наредени чанти от последното ревю на дизайнера, представляващи изделия за пренасяне на бутилки.

Кейти Пери

Кейти Пери не отстъпи по нищо на своята колежка и заложи на смелите модели на Moschino, като конкретният ѝ избор се състоеше в рокля, която я превърна в ходещ полилей.

Пищните инкрустации от камъни допълваха светещите крушки, а основен аксесоар се яви по-малък полилей, поставен върху главата на певицата.

Ким Кардашян

Реално Ким Кардашян се появи по доста познат за нея начин – рокля плътно по тялото, описваща формите ѝ. Макар да не се открояваше особено много на фона на своите колежки по червения килим, тоалетът ѝ бе специален по друг начин. Роклята е дело на Thierry Mugler и бележи емблематичен момент – прекъсване на дългата пауза, която дизайнерът направи. Ефектът за току-що излязла от вода е създаден с висящи кристали, които влизат в ролята на водни капки.

Били Портър

След Лейди Гага, Били Портър открадна светлините на прожекторите със своето меко казано ефектно появяване. Той стъпи на червения килим носен от 6-има мъже, облечен в тоалет на The Blonds. Неговото вдъхновение ни върна в древен Египет и ни напомни по един забележителен начин за Клеопатра.

Кайли Дженър и Кендъл Дженър

Супермоделът Кендъл Дженър се появи със сестра си, Кайли Дженър, като двете бяха избрали тематично свързани тоалети. Изцяло в пера и в дръзки нюанси – лила и оранж, двете позираха пред обективите хванати за ръце. Подобно на голямата си сестра, Ким Кардашян, те не успяха да изпъкнат толкова, колкото със сигурност им се искаше. Макар тоалетите да са дело на Versace, бяха някак очаквани за техния стил и не излязоха особено от своя почерк и стил за червения килим.

Останалите звезди и модата като дързост на Мет Гала 2019 – вижте в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

.... ( преди 4 години )