Италианският бранд „Prada“ спира използването на животински кожи за създаването на своите колекции. По този начин марката се присъединява към списъка от известни имена в модния бранш, взели същото решение. 

„Prada“ е ангажирана с иновации и социална отговорност, а нашата политика „без кожа“ е продължение на тази ангажираност“, коментира артистичният директор на компанията Миуча Прада.

„Фокусирането върху иновативни материали ще позволи на компанията да проучи нови граници на креативния дизайн, като същевременно задоволи търсенето на етични продукти“, добави тя.

Много асоциации за защита на животните в Италия и чужбина приветстваха решението на модната къща. То обаче ще влезе в сила от догодина – за колекциите пролет/лято 2020. 

„Кога ще спрете употребата на найлон? Той не е биоразградим. Моля, бъдете по-последователни“, написа последователка на бранда в Instagram. „Боже, това наистина е успех“, добавя друга потребителка на социалната мрежа. 

Все повече хора по целия свят не желаят да купуват дрехи и аксесоари, които са произведени от кожи на животни. 

По-рано от кожите се отказаха от „Chanel“, „Armani“, „Burberry“, DKNY, „Donna Karan“, Жан-Пол Готие, „Gucci“, „Michael Kors“ и „Versache“.