IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зад примамливото лице на конкурсите: Красавици с кауза

5 юни 2019 11 30

Хубави момичета посетиха сираци и възрастни хора

Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Животът на красавиците не е лесен никъде по света. Всеки ден те трябва да доказват, че зад красивата външност се крие интелект и душа. Моделът и телевизионен водещ Гери Дончева, „Мис Глобал 2018“ София Инг и втората подгласничка на „Мис Глобал 2018“ Тамила Хаджаева са на благотворителна мисия в България.

„Посетихме 3 сиропиталища в Стара Загора, Драгоман и София. Подарихме на децата базови неща като закуски и плодове. Посетихме и много културни мероприятия като Фестивала на розата в Казанлък. Посетихме също училището за деца с нарушено зрение във Варна и резиденцията за възрастни в Банкя“, каза „Мис Глобал 2018“ София Инг в „България сутрин“.

А Гери Дончева е убедена, че визитите на момичетата могат да бъдат вдъхновяващи за хората в тежко положение.

„Когато се явих на този конкурс преди 4 години и бях част от коронованите момичета, половин година по-късно ходихме на благотворителна мисия в Камбоджа, Виетнам и Филипините, където прекарах един месец в райони с бедстващи хора, живеещи в крайна мизерия и нищета. Видях какъв е фокусът на световните медии към едно такова мероприятие и си помислих, че в България също има деца, които изнемогват и би могло да им се помогне. Опитвам се да го превърна в традиция. Вярвам, че визитите на момичета като тези може да бъдат вдъхновяващи и да показват, че една жена може да бъде силна, кариеристка и да постигне много неща“, разказа тя пред Bulgaria ON AIR.

В края на този месец Гери Дончева ще представи своята нова детска книга „Приказни истории – вентилатор“. По думите на Инг в Хонгконг, деца се изоставят по различни причини. В сиропиталищата там има повече момичета, защото те нямат стойност и родителите имат предпочитания да имат момчета за деца. За възрастните хора, стандартът е доста висок, уточни тя.

„В Узбекистан много възрастни хора стоят сами и без грижа. Затова бях много развълнувана да видя това, че възрастните хора в България са в нормални условия. Дори не приличаше на общежитие, а беше като резиденция“, каза от своя страна Тамила Хаджаева.

Момичетата признаха, че постоянно са подценявани и всички гледат външността им. След като започнат да говорят с тях обаче, хората се чудели как може красавиците да са толкова умни. „Има и хора, които ни уважават заради образованието, но още има хора, които смятат, че участничките в конкурса са тъпи. Красотата няма да продължи дълго, но интелектът ни остава до края на живота.“, каза още София Инг.

„Показахме, че сме повече от красиво лице“, допълни и Тамила Хаджаева.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари