IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Real big spender: Мъжете или жените харчат повече за мода?

10 юни 2019 14 40

Изненадващи резултати от проучване във Великобритания

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Модната индустрия се развива с изключителна скорост в последните години, предлагайки изобилие от изделия както за жени, така и за мъже.

Висша мода, стрийт вдъхновения и нови брандове са готови да утолят модната жажда на всеки потребител, но как това се отразява на навиците на мъжете и жените по отношение на пазаруването?

Масовото схващане е, че жените са царици на разходите за дрехи и аксесоари, но едно изследване във Великобритания разбуни духовете.

Според проучване на American Express и Nectar, мъжете са тези, които харчат повече за дрехи на месечна база, за разлика от жените.

Средно около 43% повече са разходите на мъжете за разлика от типичния бюджет, който жените имат за модни изделия.

Модни съвети за мъжете

Модни правила, които кралските особи спазват

Според изследването, голямо влияние за тази тенденция имат знаменитости като Дейвид Бекъм и Том Круз, които се превърнаха в не просто филмови знаменитости, но и в модни икони.

Именно такива известни имена задават водещите тенденции, което е приветствано от новото поколение, което живее в среда, в която начинът, по който изглеждаш, става все по-важен. Дори и това да не е основната причина за резултатите, то със сигурност има влияние към отношението на мъжете към модата и изделията, които тя предлага.

Социалната норма

Докато говорим за средата и нагласата към външния вид, не можем да не обърнем внимание на многобройните издания, реклами и нови норми, които поставят фокуса основно върху външния вид.

Макар той да не е всичко, със сигурност присъства елементът на преценка на базата на начина, по който някой се облича – сигурен стимул за ръстове в продажбите на модните брандове.

Мъже VS жени в практичността

Макар последните проучвания да сочат, че мъжете харчат повече за дрехи, отколкото жените, оказва се, че това не е за сметка на практичността и интелигентното пазаруване. Мъжете поръчват изделия, които са рядко подвластни на модни тенденции и често остават задълго в гардероба им. Мъжете инвестират в модни изделия повече, отколкото дават за козметика, излизания и технологии, но според проучването, не са притеснени, че стилът им ще „стане демоде“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари