IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

#BellaHadidIsRacist. Така ли е?

19 юни 2019 05 41

Фенове нападнаха модела заради снимка в социалните мрежи

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Живеем във време, в което се публикуват милиони снимки в социалните мрежи. Но те могат да се окажат и голям проблем, ако са дело на известни личности. Живеем и във време, в което валят обвинения за какво ли не. В някои случаи основателни, в други – не толкова.

Топмоделът Бела Хадид също попадна в подобна ситуация и се извини на феновете си, след като бе обвинена в расизъм. Поводът – кадър, който е направен в самолет.

Хадид е вдигнала крака си, а на заден фон са знамената на опашките на самолети на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Което според феновете е повече от неуважително.

В социалните мрежи веднага стана популярен хаштагът #BellaHadidIsRacist (Бела Хадид е расист). Появиха се и призиви големи компании като Dior и Calvin Klein да престанат да работят с модела в своите рекламни кампании.

„Публикувам това, за да разясня някои неща, които тежаха на сърцето ми. За начало, никога не съм искала моите постове или платформи да бъдат използвани за омраза против когото и да било. Обичам и се интересувам много от мюсюлманската и арабската страна на семейството ми. Същото важи и за всички мои братя и сестри по света. Не само изпитвам голямо уважение, но и винаги съм се опитвала да заставам зад каузите, които намирам за правилни, когато става дума за Близкия изток“, написа в своя защита Бела Хадид.

Тя допълва, че кадърът в този вид е случаен и тя дори не е видяла самолетите от прозореца си преди да направи снимката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари