IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблеми със стила, които да решите с двойнозалепващо тиксо

6 юли 2019 12 00

От рамките на сутиена до колана на гащеризона

Pixabay

Pixabay

Сигурно имате поне една приятелка, която обича да преправя дрехите си сама или да шие някой тоалет непосредствено преди излизане на купон. Освен че са сръчни, тези дами разчитат и на някои трикове, за да изглеждат зашеметяващо навсякъде, където отидат. 

Лятото предразполага към носенето на по-големи деколтета и дрехи с гол гръб, стига да имате хубава фигура за тях и да не се притеснявате. Може би сте се сблъсквали с проблема роклята да стои на манекена по един начин, а като я облечете, да „пада“ по съвсем различен начин. Затова на помощ идва двойнозалепващата лента. 

Този вид тиксо може да се използва за решаването на различни проблеми със стила – от придържането на дрехата към бюста до залепването на края на колана, който виси ужасно. Много дизайнери го използват, за да прикрият някои несъвършенства преди моделите им да излязат на подиума. 

В случай, че не сте го ползвали или сте скептични, ето кои са най-големите приложения на двойнозалепващата лента при дрехите и аксесоарите:

1. Поправка на подгъв

Ако бързате за излизане, сложите си полата и видите, че подгъвът ѝ се е разшил, спокойно. Може да го поправите много лесно като използвате двойнозалепващо тиксо. Разбира се, ако умеете да шиете, най-добре е да използвате игла и конец, но има риск резултатът да не е много добър и да се изложите. А поставянето на лентата няма да остави следи по плата. 

Една презрамка, животински принт: Мода за плажа

2. Скриване на рамките на сутиена 

По-разголените потници и рокли изискват носенето и на специален сутиен. Ако нямате подходящ или рамките ви се подават навън, лепнете по малко от лентата и на двете и ги нагласете в позицията, която искате. Със сигурност върши работа. Единствено в големите горещини може да се отлепи по-лесно, ако кожата ви е намазана с повече лосиони и се поти. 

3. „Затваряне“ на дупките между копчетата

Това лято са модерни рокли, блузки и потничета, които по средата се закопчават с копчета. Ако сте по-пълничка или просто сутиенът ви опъва повече дрехата, се появяват така наречените дупки. Може да фиксирате плата като сложите двойнозалепващо тиксо. Така няма да се притеснявате отивайки на парти на плажа. 

4. „Зашиване“ на копче

Понякога изпадате в ситуация, в която държите да носите определена дреха, но нещо по нея куца. Ако в бързината падне копче по роклята или блузката, за да прикриете това, просто го прикрепете към плата с тиксото. 

5. Прикрепяне на дрехата около бюста

Много известни личности ползват двойнозалепващо тиксо, за да изглеждат добре излизайки на сцена. Не една певица, която е носила тоалет с по-изрязано деколте, го е залепвала с лента, ако не носи сутиен или не иска той да се вижда. Също така тиксото се използва и за някои по-дребни елементи от рокли или гащеризони. 

7. За края на колана

Било на бедрата или талията, коланът придава завършек на дрехата и я променя. Но краят му често виси или се огъва настрани, което не се харесва от много дами. За да не мърда и изглежда по-добре, като поставите колана, лепнете малко от тиксото в края му и натиснете с пръст. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

.... ( преди 4 години )
ne sum probvala podoben na4in. drehite mi sa s drugi kroiki
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар