IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модели на Victoria's Secret с подписка

9 август 2019 14 40

Обвиниха фотографи в сексуален тормоз

Reuters

Reuters

Модели на Victoria's Secret създадоха петиция срещу порочните практики в модния бранш. В нея са се подписали над 100 манекенки и представители на движението Time's Up.

„През последните няколко седмици чухме множество изявления от настоящи и бивши модели за сексуални посегателства, предполагаеми изнасилвания и трафик на модели. Макар тези изказвания да не са били пряко от моделите на Victoria's Secret, тяхната компания има изключително важна роля в разпространението на тези новини“, се казва в писмото, изпратено до известния бранд за бельо.

Сред най-известните манекенки, подписали се в петицията, са Мила Йовович, Джема Уорд, Каролин Мърфи, Кристи Търлингтън, Дауцен Крус, Мила Йовович, Джема Уорд, Карън Елсън и други.

Те изтъкват, че неведнъж фотографи на бранда са злоупотребявали с уязвими момичета. И дават за пример Тимур Емек, Давид Белмер и Грег Кадел.

Без ангелите на Victoria's Secret през 2019-а

„Обърнахме се към Victoria's Secret, за да предприемат действия, с които ще могат да запазят модната индустрия в безопасност, като използват влиянието и силата си над техните милиони фенове и потребители по целия свят. Всеки ден модни брандове, компании и агенции ни казват какво е приемливо“, поясняват моделите, които настояват компанията да стане част от програмата RESPECT, за да може върху момичетата, работещи в нея да не се осъществява сексуален тормоз.

След модела трансджендър: Оставка във Victoria's Secret

„Много често жените в този бизнес са принудени да избират между работата си и да замълчат за неприятното преживяване или да загубят работата си, споделяйки за травмиращото преживяване. Много е важно да има RESPECT програми, за да може всеки да споделя свободно за преживяванията си, без да се тревожи за последствията“. Това коментира Ребеа Голдман от „Time's Up“. Движението бе създадено през 2017 г., за да подпомогне жертвите на сексуално насилие.

Преди няколко дни маркетинговият директор на Victoria's Secret подаде оставка. Едуард Разек е решил да се оттегли заради несъгласието му с наемането на трансджендър към ангелите.

„Винаги сме били и ще бъдем загрижени за благосъстоянието на нашите модели. Ще се включваме и в други кампании, защитаващи правата и сигурността на жените“, коментира представител на марката.

Модел на Victoria’s Secret с шокиращи признания

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Георги Илиев Митев ( преди 4 години )
ТОВА Е РАБОТНАТА СЕДМИЦА НА "ВИСШИСТИТЕ". ДНЕСКА БУДУВАТ, УТРЕ ФЛИРТУВАТ, ВДРУГИДЕН СИ ПАЗАРУВАТ, ПОСЛЕ ПЪК ПРАЗНУВАТ И НАКРАЯ ПАК ПИРУВАТ. СЕДМИЦАТА СВЪРШИ, МЕСЕЦЪТ ПРИВЪРШИ И ГОДИНАТА ЗАВЪРШИ, А РАБОТАТА СИ...НЕСВЪРШИ.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Георги Илиев Митев ( преди 4 години )
ИРИНА-БОГИНЯТА ЕДНА ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА. ИРИНА "ЗВЕЗДИТЕ" СИ ГИ НАРЕДИ ДРУГИ ПЪК ГИ РАЗРЕДИ. ТЯ УРЕДИТЕ ВЗЕ ДА ПОЛЗВА, ЗА ДА ПОДРЕДИ ВСИЧКИТЕ ЗВЕЗДИ И ПЛАНЕТИТЕ ГИ НАТОВАРИ ДРУГИ ПЪК ГИ РАЗТОВАРИ, ЗА ДА УРЕДИ ВСИЧКИТЕ БЕДИ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар