IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво стои зад лъскавия живот на модела?

27 август 2019 09 30

Ето някои детайли от тяхната работа

Снимки: Reuters

Животът на моделите изглежда лъскав, предизвикателен, интересен, а кориците на списанията ни карат да въздишаме по тяхната красота. Но да бъдеш модел не е толкова лесно, колкото звучи. Животът им не винаги е подобен на този, който виждаме на повърхността.

Ето някои бляскави детайли от ежедневието на моделите, разкрити от marieclaire.

Обработването на снимки отнема огромно количество време, много повече, отколкото си представяте. Някои модели са много различни от това, което сме свикнали да виждаме в списания, билбордове и други рекламни площи. Има огромен брой трикове, за да направите снимката перфектна. Някои модели дори стигат до моменти да залепят ушите си с двойна лепенка. Това всъщност е доста срещан способ за подобряване на визията.

Храната им е съвсем нормална

Понякога, гледайки идеалните фигури на моделите, започва да ни се струва, че ежедневната им диета се състои от маруля и няколко зелени ябълки. Това впечатление е подвеждащо, повечето се придържат към нормална здравословна диета и дори си позволят от време на време отречена от диетолозите храна.

Те не винаги плащат за снимките

Новодошлите в модния свят са склонни да получават много скромен процент от продажбите на продуктите, които рекламират. Често моделите позират без да получат доход, ефектът, който се търси е популярност. Често снимат в чужбина без хонорар, само с поети разноски.

Фотосесиите са работа

Огромна пропаст се крие между усилената работа по време на фотосесиите и крайния резултат. Моделът трябва да работи независимо от метеорологичните условия или температурата на въздуха, често в дрехи, които са напълно неподходящи за сезона. Без да броим и изключително неудобните пози, които често съпътстват сесиите.

модел2

Папараците не спят

Дори професионалните модели не винаги искат да влизат в обсега на папараците. Едва ли е приятно да видите например някой пъргав фотограф, насочил обектива към вашата спалня.

Приказно скъпите тоалети и аксесоари от ревютата остават при дизайнерите

Мит е, че моделите са късметлии и стават собственици на ексклузивни модели дрехи. Или по-скоро изключителна рядкост. В повечето случаи всико си остава при дизайнерите.

Работата не е всеки ден

Голяма част от моделите, като изключим големите звезди, могат да седят без работа с месеци. Както е при актьорите и ролите. Не винаги има ангажименти, а и самите ревюта не са всеки ден.

модел3

Чакането е основният компонент на професията

Чакат да им оправят косите, чакат да им сложат грим, чакат фотографа да си свърши работата, после чакат снимките да станат готови. Чакат и предложенията за добра работа. Затова и зад кулисите често можете да видите моделите с книга или телефон в ръце - те имат много свободно време.

модел1

Очакванията нямат нищо общо с реалността

Не са рядкост случаите, когато модел чака с месеци за един-единствен ангажимент. Който в крайна сметка се оказва труден и при непоносими условия. И това е в най-добрия случай. Понякога дългоочакваната работа може да бъде напълно отменена или пък дадена на друго момиче - не търсете в този бизнес чак толкова морал.

Моделът може да бъде на всяка възраст

Свикнали сме да мислим, че моделът трябва да е млад и красив. Красив - да, но за възрастта. Никога не е късно да започнете.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари