IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карл Лагерфелд: Легендата, която днес щеше да навърши 86

10 септември 2019 09 00

Модният диктатор и неговото завещание

Снимка: Reuters

Кайзер Карл, креативният директор на Chanel и Fendi, една от легендите на модната индустрия, днес щеше да навърши 86 години.

Той бе със сигурност една от най-ексцентричните, но и разпознаваеми фигури в света на изкуството, който се славеше със своята неуморна работа.

Карл Лагерфелд е роден в Хамбург, Германия, на 10 септември 1933 година. Определян е от Vogue като „безпрецедентен тълкувател на настроението на ммента“ и често е възхваляван за смел и дързък.

От ранна възраст проявява отношение и интерес към модата и дизайна, изрязвайки и колекционирайки снимки от модни списания.

С работата си в Chanel той става известен като дизайнерът, който създаде от модната къща истинска империя. Любимец на супермоделите, Кайзер Карл е работил през годините с всички големи имена, а по подиума до него, за ръка, са минавали Клаудия Шифър, Наоми Кембъл, Кейт Мос, а след това и новите лица – Кара Делевин, Кая Гербер и други.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари