IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Gucci отново под удара на критиците

10 октомври 2019 10 30

Този път причината е гривна за крака

Снимка: Instagram

Модния гигант Gucci се сдоби с нови критики в социалните мрежи. Причината – най-новият аксесоар на марката. Става въпрос за гривна за глезена, в която може да си поставите и червилото. Gucci представиха дизайна си по време на шоуто за колекцията пролет-лято 2020 в Милано.

Социалните мрежи обаче не бяха толкова впечатлени от идеята на марката и я засипаха с критики. Някои посочиха, че аксесоарът прилича по-скоро на полицейска гривна, която се използва за престъпници, пуснати под домашен арест. А златните червила на Gucci, които бяха поставени в държачите, потребителите ги свързаха с куршуми.

„Кога полицейските гривни се превърнаха в мода?“, пита един потребител на Туитър. Други пък са разделени в реакциите си, тъй като коментират, че аксесоарът им се струва хем странен, хем полезен. 

В последните няколко месеца, Gucci не може да си вземе почивка от критиците. Марката беше критикувана също и за избора си на нови якета, които по-скоро приличаха на усмирителни ризи. Стигна се дотам, че модел, представящ колекцията, излезе на модния подиум, протестирайки дизайните. 

През февруари пък, модния гигант беше нападнат, че е направил суитшърт, който придава на своя притежател т.нар. „blackface“. Това е термин, добил популярност през 19-и век, когато бели театрални актьори са се гримирали, за да се присмиват на афроамериканците. В наши дни се свързва най-често с форма на расизъм. 

Отговорът на Gucci тогава не закъсня и марката веднага изрази своето съжаление, а през март създаде програмата „Gucci Changemakers“, която подкрепя равенството в модната индустрия. Организацията ще предлага стипендии в размер на 1,5 млн. долара за млади таланти. 

Best Seller: Захабените маратонки на Gucci

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари