IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За Коледа: Елизабет II сменя 7 рокли

11 декември 2019 16 30

Дизайнерът на Елизабет II говори откровено за тоалетите й

Снимка: Reuters

Коледа в кралското семейство със сигурност е много по-различна от тази в останалия свят. В двореца във Великобритания се спазват определени традиции, които включват чай с кралицата, официална вечеря със строг дрескод и определен момент, в който се раздават и се отварят подаръците.

Всеки новодошъл член на кралското семейство трябва да свикне с тези традиции и обичаи и да се научи да ги спазва. Тази година обаче Меган Маркъл и принц Хари решиха да излязат извън протокола и да прекарат празниците в САЩ, където ще отседнат при майката на Маркъл. С тях ще бъде и синът им Арчи, а това ще означава първа Коледа, която херцозите на Съсекс ще прекарат извън двореца.

кралицата

Снимка: Reuters

Те ще пропуснат много неща, които се случват във Великобритания и едно от тях е тоалетите на кралица Елизабет II. Разбира се, тя е много заета по време на празничния период, което изисква и смяната на различни дизайни, с които да се появява на многото събития, които организира.

За премяната говори личният дизайнер на кралицата Анжела Кели, която издава книгата „The Other Side of the Coin: The Queen, The Dresser and the Wardrobe“. Творението беше пуснато на пазара на 29 октомври тази година и съдържа снимки, които никога досега не са били показвани пред публика. Те включват кралица Елизабет II, нейните тоалети и бижута, както и лични разговори между Кели и Нейно Величество.

Анжела Кели работи за кралското семейство в продължение на 25 години и винаги е помагала на кралицата да избира уникални тоалети за светски събития. Затова и тя е много добре запозната с избора на Нейно Величество и колко често трябва Елизабет II да се преоблича.

кралицата

Снимка: Reuters

„Може да се наложат няколко премени за деня – варират между 3 и 7“, пише Кели. Е, с нашите 10 пуловера за зимата, това ни кара да се чувстваме леко неудобно. Разбира се, ние не присъстваме на толкова събития като кралицата, но все пак се замислихме дали не е време да отскочим до някой магазин.

От първо лице: Кралица Елизабет Втора за тежестта на короната

Анджела добавя, че изборът за тоалет изобщо не е лесен. „Поставям няколко рисунки пред кралицата с дизайни за вечерни рокли, от които тя трябва да си избере най-подходящата. Понякога ѝ се налага да избира и рокля за коктейлното парти след вечерята“.

кралицата

Снимка: Reuters

Една от най-важните задачи на Кели е да се увери, че кралицата е единствената с такъв тоалет в стаята. „Щом Нейно Величество си избере рокля за вечерята, трябва да бъде сложена бележка, на която пише точно с какво ще е облечена кралицата. Така, нейните помощнички няма да изглеждат по-добре от нея“.

Втори дубъл: Пак мъж нахлу в двореца, докато кралицата спи

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари