IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Край на кожата от кенгуру в моделите на Versace

19 януари 2020 18 00

Природозащитници приветстваха решението

Istockphoto

Модна къща Versace спира да използва кожа от кенгуру за своите модели. От бранда потвърдиха новината пред „The Guardian“.

Решението бе взето след натиска на природозащитници от организацията LAV, както и трагедията с животните при опустошителния пожар в Австралия.

„Можем да потвърдим, че окончателно прекратяваме използването на кожа от кенгуру в колекциите си“. Това коментира представител на италианския бранд пред изданието.

В интернет се появиха много снимки на кенгура и коали, чийто крайници са обгорели при пожара в австралийските гори.

„Това е истинска екологична катастрофа, която заплашва да изтрие много видове животни от лицето на Земята“, заяви Симоне Павезе, говорител на LAV и уточни, че той и колегите му ще продължават да показват снимки и видео материали на кенгура, убивани по брутален начин, за да се използва кожата им.

По-рано от Diadora спряха да използват кожа от кенгуру за своите продукти.

Италия се нарежда сред водещите вносители на кожа, която се използва за направата на футболни обувки от много производители в страната.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари