IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затъването на Victoria's Secret продължава

30 януари 2020 17 40

Възможно е марката да бъде обявена за продан до дни

Снимка: БГНЕС

Последните години никак не вървят добре за модната марка Victoria's Secret. През 2019 година беше обявено, че тя спира с ежегодното си шоу, което винаги се превръщаше в централна тема не само в модната индустрия.

Едни от най-известните модели са взимали участие в дефилето, както и доста популярни музикални звезди са били канени, за да изпълнят хитовете си. Шоуто се предаваше по телевизията, където приковаваше милиони зрители към екрана.

Victoria

Снимка: БГНЕС

Всичко това обаче приключи преди година, когато през август месец моделката Шанина Шейк обяви, че последното шоу на ангелите на Victoria's Secret се е провело през 2018 година. Тогава беше съобщено, че най-вероятно марката ще се насочи към онлайн платформи, за да промотира своите дизайни, но това така и не се случи.

Сега още един удар се задава към компанията. Според Wall Street Journal, изпълнителният директор Лесли Уекснър смята да се оттегли от поста си и дори да продаде частично или напълно Victoria's Secret. Милиардерът вече 57 години е начело на L Brands, чиято собственост е и модният бранд.

82-годишният Уекснът успя да изведе Victoria's Secret до върха през 2015 година, когато тя бе оценена на 29 млрд. долара. През последните години обаче тази цифра започна да пада с огромни темпове и в момента тя е едва 6 млрд.

Това е поредната неприятност, свързана с модната компания. През годините магазините ѝ в различни части на света започнаха да затварят и печалбите ѝ значително намаляха. Шоуто на ангелите пък беше критикувано заради липсата на модели, представящи различна сексуална или полова ориентация.

Victoria

Лесли Уекснър и Едуард Разек. Снимка: Getty

През 2018 година пиарът на Victoria's Secret Едуард Разек обяви пред „Vogue“, че на техния подиум никога няма да стъпи трансджендър модел, защото не се вписвал в представата за „фантазия“. Веднага след това той беше освободен от поста си, а малко след него напусна и тогавашният изпълнителен директор Ян Сингер.

Алесандра Амброзио и Адриана Лима: Обсебени от всеки секси детайл!

Лесли Уекснър пък беше широко критикуван заради близките си отношения с Джефри Епстайн, който беше осъден за сексуално посегателство и на 10 август 2019 година се самоубива в килията си. Изпълнителният директор на Victoria's Secret веднага излезе с официален отговор и заяви, че доверието му в престъпника е било незаслужено.

Victoria

Снимка: БГНЕС

Какво ще се случи с модната марка предстои да разберем, но едно е сигурно – промените за Victoria's Secret ще продължат.

Блясък, сексапил и красота на Victoria's Secret

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари