IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за красота от Меган Маркъл: Как да имаме по-хубава и здрава кожа

31 март 2020 16 30

Съпругата на Хари обича масажи на лицето

БГНЕС

Меган Маркъл е една от известните личности, чийто пример следват хиляди жени по света. Още като приятелка на принц Хари, тя се отличаваше със своя стил на обличане. Много дами търсеха да си купят като нейните дрехи и аксесоари, а любимите ѝ гримове веднага се разпродаваха из магазините за козметика. Сега, когато е далеч от кралицата и започва нова страница от живота си, тя и съпругът ѝ Хари ще си позволят много неща, които до момента са им били забранени заради кралския протокол.

Много стилисти и коафьори предполагат, че скоро ще видим промяна във визията на бившата херцогиня на Съсекс. Дали чрез новите си дрехи, грима или прическата, тя ще загатне за свободата, която си извоюва. Но каквото и да си говорим, от момента, в който я представиха за официална приятелка на принц Хари досега, кожата ѝ изглежда винаги в перфектно състояние. Това се дължи на нейните ежедневни грижи и някои тънкости, които следва тя.

И въпреки че скоро тя не е говорила за начина си на хранене и козметиката, която използва, ще се върнем назад във времето, когато Меган Маркъл поддържаше своя блог The Tig. В него тя пише за мода, красота, пътувания и здравословния начин на живот, към който сме сигурни, че се стреми и в момента.

Как да имате по-здрава и хубава кожа?

„С напредването на възрастта моят подход към остаряването стана съвсем различен. Уверена съм, че се грижа за кожата и тялото си, особено с работното време, което имам“. Това споделя тя пред „Best Health“ през 2015 г.

Хари и Меган

БГНЕС

Ето няколко от нейните тайни за грижа за кожата, подкрепени от мнението на дерматолози:

1. Тя държи на ексфолирането

Кожата на Маркъл винаги има един особен блясък, който не се дължи само на лек хайлайтър. През 2014 г. тя изтъква пред „Allure“, че редовно ексфолира кожата си, за да може да насърчи регенерацията на клетките.

През годините тя разчита на нежна ексфолираща пяна, която се нанася на лицето за по-финно ексфолиране.

„Ексфолирането е лесен начин да подобрите тена на кожата си. Продуктът насърчава растежа на нови клетки, като помага за отстраняването на мъртвата кожа“, казва д-р Кейти Белезнай. По думите ѝ, ексфолианти на основата на пяна, като този на Маркъл, не дразнят кожата и не оставят неприятното зачервяване, което има след използването на други. Те се препоръчват при хора с чувствителна кожа, алергични към продукти с алфа или бета хидрокси киселини.

2. Маркъл масажира лицето си редовно

Въпреки че отнема повече време отколкото нанасянето на дневен или нощен крем, масажът е много полезен за кожата. Ето защо, съпругата на принц Хари винаги отделя време поне два пъти седмично, за да си го направи. Тя прави и специални упражнения за лице, за да подобри еластичността на кожата.

„Кълна се, че работи, колкото и глупаво да ви се струва. В дните, в които го правя, скулите ми са по-изваяни“, казва Маркъл пред „Birchbox“.

Младата майка следва естетика Никола Джос, който през 2018 г. сподели 9 основни упражнения за опъване на кожата на лицето.

Меган Маркъл

Getty

„Има научни доказателства, че масажът на лицето може да помогне при първи признаци на стареене“, обяснява дерматологът Тина Алстър от Вашингтонския институт по дерматологична лазерна хирургия. „Потенциалните ползи идват от увеличаването на притока на кръв към кожата“, допълва тя и дава пример за масаж на лице в комбинация с крем против стареене, който намалява провисването. По думите ѝ, така наречената лицева йога също е много ефективна.

3. Тя заменя фон дьо тена с праймер – за по-естествено излъчване

Ако целта ви е да изглеждате така, сякаш не носите грим, а същевременно да сте прикрили несъвършенствата, тогава може да се доверите на съвета на Маркъл – да не слагате твърде много фон дьо тен и пудра по лицето, които състаряват. Вместо тях тя използва лека база за грим, с която има по-свеж вид на кожата.

„Не нося фон дьо тен, освен ако не снимам, така че слагам само праймер след поставянето на овлажняващ крем, за да придам на кожата си повече блясък“, коментира тя пред Today.com преди да се омъжи за принц Хари.

По думите на Меган, хидратацията на лицето е много важна. „Редовното овлажняване на кожата може да ви помогне да подобрите вашата бариера, текстурата и гладкостта на лицето“, отбелязва д-р Белезнай. Тя обяснява още, че когато кожата изсъхне, започва да се напуква и бели, което причинява и неприятното дразнене след поставянето на грим.

Хари и Меган

БГНЕС

4. Почистване на лицето преди лягане

Колкото и да ви мързи понякога, никога не лягайте преди да почистите грима от лицето си. Според Меган Маркъл, най-лесния начин за това е чрез използването на мокра кърпа. Тя залага на такива, които премахват замърсяванията в дълбочина.

„Страхотни са. Може да ги държите в колата или нощното ви шкафче, но за онези по-мързеливи вечери“, казва тя пред списание „People“.

Дерматолозите обаче са на друго мнение за въпросните кърпички. По думите на д-р Белезнай, те невинаги могат да премахнат целия грим, който имате по лицето. Ето защо те не бива да се използват като заместител на почистващата козметика. Причината е, че остатъците могат да предизвикат сухота или дразнене, особено при хора с хипоалергенна кожа.

5. Маркъл разчита на любимия си серум

Един от любимите продукти на Меган е хидратиращ серум за лице от Кейт Сомървил. Той е пълен с активни съставки, които предотвратяват сухотата, ретинол, който е необходим за производството на колаген, както и натриев хиалуронат, който задържа за по-дълго влагата в кожата.

Меган -

Getty

Според специалистите обаче, важно е да си вземете серум, който е за вашата кожа и да знаете по кое време на деня е добре да го нанасяте. Той е по-ефективен, ако го комбинирате с друг овлажнител. Д-р Алстър препоръчва серум, съдържащ ретинол – за възстановяване на кожата през нощта, а отгоре нанасянето на друг овлажняващ продукт. Сутрин може да ползвате серум с витамин С, който има антиоксидантно действие. После трябва овлажнител със слънцезащитен фактор.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

На Мегън баба й ( преди 3 години )
С нейната кожа не бих си и отворила устата, камо ли съвети да раздава!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар