IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 средства за намаляване на торбичките под очите

6 април 2020 10 50

За да изглеждате по-добре по време на изолация

Pixabay

Парещи и зачервени очи, подпухналост, главоболие. Това са основните странични ефекти от прекомерното стоене пред екрана на телевизора или компютъра. По време на социална изолация много от нас прекаляват с тяхното използване. Освен това, от безцелно излежаване и повечко сън, се появяват и торбички под очите, които невинаги се махат лесно.

Ако от време на време трябва да ходите на работни срещи или да провеждате конферентни видеоразговори докато сте у дома, се налага да се погрижите за вида на лицето си, за да не изглеждате така сякаш сте били на запой.

Ето няколко домашни средства, с които да намалите торбичките под очите и да придадете по-свеж вид на кожата на лицето:

торбички под

Pixabay

Повече вода

На първо място, помислете дали приемате достатъчно вода. Понякога, заети с работа и домакинските задължения, ние забравяме да пием течности. Така тялото се дехидратира, което рефлектира върху кожата – тя става по-суха и подпухнала.

Докато си стоите #ОтговорниВкъщи, се старайте да пиете между 1 и 1,5 литра вода, за да подобрите електролитния баланс в организма. По този начин ще се отървете и от торбичките под очите.

кубчета лед

Pixabay

Кубче лед

Третирането на кожата с лед или така наречената криотерапия, е популярен метод за подобряване вида на кожата. Трябва ви само едно кубче лед, за да имате по-румено лице и да се справите с подпухналите очи.

Дали сутрин или вечер, преди лягане, може да поставите леда в чисто пликче и с леки потупвания да „масажирате“ околоочния контур. Това подобрява кръвообращението в тази част на кожата и неминуемо я прави по-тонизирана.

Единственото, за което трябва да внимавате, е да не натискате твърде много върху кожата с леда. Може и да пробвате вариант с така наречените „ледени“ лъжички. Взимате две чаени и ги поставяте във фризера за 1-2 минути, след това с тях потупвате леко торбичките.

краставица, парченца

Pixabay

Парченца краставица

Налагането на парченца от зеленчука, пълен с много вода, е изпитан метод при торбички под очите. Непосредствено преди среща или докато си почивате на обед, може да нарежете няколко и да ги поставите върху клепачите и под тях.

Веществата в краставицата имат охлаждащи свойства, които успокояват кожата и намаляват възпалението. Също така намаляват тъмните кръгове под очите.

Трябва да стоите 10-15 минути, за да има ефект.

зелен чай,

Pixabay

Зелен чай

Този вид чай може би не е от любимите ни. Той може да замести отлично кафето, но и да освежи подпухналата ви кожа под очите. Той е богат на антиоксиданти, които насърчават регенерацията на кожата.

Може да си направите зелен чай, като не изхвърляте торбичките. Просто ги запазете в едно пликче в хладилника и охладени ги поставете в областта под клепачите. Дръжте ги около 10 минути, след което може да нанесете подходящ серум или хидратиращ крем.

око Pixabay

Pixabay

Нежен масаж

Може би често се схващате, работейки от вкъщи на неудобния стол. За целта карате някой близък да ви масажира, но сещате ли се за лицеви масажи? Лекото пощипванев с пръсти, потупване и изпълняване на кръгови движения по кожата около очите има положителен ефект при подпухналост. Така водата, задържана в кожата, по-лесно ще се разнесе.

За да ви е по-лесно, може да ползвате крем за околоочен контур или малко гел от алое вера, ако имате от растението у дома.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари