IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красота по време на карантина! Как да оформим веждите си у дома?

6 април 2020 17 30

Трябва ви само една пинсета

Снимка: Istockphoto

Започна четвъртата седмица от изолацията. Да, знаем, че и вие броите дните до пълното сваляне на извънредните мерки, за да дойде моментът, в който свободно ще се разхождаме и ще се виждаме с приятели и роднини. Е, това няма как да стане преди 13 май и дотогава ще бъдат затворени много от търговските обекти.

Въпреки че много от салоните за красота са отворени, голяма част от хората все още изпитват страх да ги посетят. Това рефлектира върху външния вид, който е особено важен за дамите. И дори без да ни се налага да излизаме навън, ние все още искаме да изглеждаме добре и поддържани.

парфюм, жена

Снимка: Pixabay

Един от най-големите и видни проблеми е оформянето на веждите без професионална помощ. Някои козметици залагат на различни техники за премахване на ненужното окосмяване, включително коламаска, използване на конец, микроблейдинг и други. У дома обаче тези начини са доста трудни за осъществяване, затова е най-добре да се насочите към добрите стари пинсети.

Има няколко съвета, с които ще направите оформянето на веждите с пинсети много по-лесно.

Правете го веднъж седмично

Според козметици, най-добре е да си направите график, в който всяка седмица да включвате оформяне на веждите. Тъй като в момента голяма част прекарваме у дома, няма как да се оплачем от липса на време. Търсете малките несъвършенства във веждите ви и поетапно ги оправяйте.

вежди istock

Снимка: iStock

Грижете се за себе си, но не прекалявайте с пинсетите. Според Джоуи Хийли, който е собственик на козметично студио в Ню Йорк, трябва да си определите лимит за оформяне на веждите. „Ако не сте сигурни дали някой косъм трябва да бъде премахнат, оставете го“, казва той пред „Women's Health“.

Оформяйте веждите си след душ

Гримьорката Химена Гарсия казва, че след душ косъмът на веждите омеква и така няма да ви боли по време на процедурата. Ако пък не искате да се къпете преди това, парната баня за лице също помага. Може да си я направите сами като задържите лицето си над купа с гореща вода и покриете главата си с кърпа.

вежди istock

Снимка: iStock

Експерти съветват да използвате наклонена пинсета, за да захванете всеки един нежелан косъм, независимо колко близо е до кожата.

Забравете за козметичното огледало

Може да си мислите, че малкото огледалце на нощното ви шкафче е най-добрият ви приятел, но всъщност не е така. То може да ви излъже и да ви даде нереална представа за визията ви и да ви накара да премахнете нещо, което си е било на точното място. За да се справите по-добре с оформянето на веждите, използвайте обикновено огледало и застанете до прозореца, за да използвате дневната светлина за постигане на перфектния резултат.

Започнете със средата

Джоуи Хийли съветва да започнете с косъмчетата между веждите и след това трябва да намерите началната точка на всяка една от тях. Той препоръчва да използвате пинсетата като я придържате вертикално към носа си и ще разберете докъде трябва да приключва окосмяването на веждите.

Създайте арка на две трети от началната точка

Въпреки че всяка форма на лицето е различна, добре е да оформяте веждите си, така че в началото да са дебели и постепенно да изтъняват. Желателно е да имате две линии, които принадлежат една към друга и завършват в хубава и ясна точка.

Ето и илюстрация на различните арки. Кой е перфектният вид, оставаме на всеки да реши за себе си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᴊᴏᴇʏ ʜᴇᴀʟʏ (@joeyhealybrows) on

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари