IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За по-здрава коса: 6 стъпки, които корейките следват

7 април 2020 10 40

Вижте какво включва тяхната рутинна грижа

Pixabay

Жените в Корея са известни с по-сериозното внимание, което отделят в грижа за кожата. Дори и над 30, те изглеждат много по-млади, което не се дължи само на гените, а и на козметиката, която използват.

Без никакви пластични операции, корейките имат бяла и гладка кожа без петна и бръчки. Освен това косата им е гъста и блестяща, което може би се дължи на триковете за красота, които изпълняват.

Корейките предпочитат натуралните съставки. Те знаят, че слънцето състарява кожата и се пазят изключително много, когато излизат на разходка или плаж. А и тенът им е по-светъл. Освен маските им за лице, които са най-популярни, те имат същински ритуал, с който подобряват здравината на косата и скалпа.

Ето го стъпка по стъпка:

коса, жена

Pixabay

1. Ексфолиране

Знаете ли, че кожата на главата също се нуждае от ексфолиране? Точно както искате по-лесно да се отървете от мъртвите клетки и подобрите регенерацията, подобно нещо се случва и в скалпа. С падането на мъртвата кожа може да се разделите и с част от излишните мазнини и замърсявания.

Ексфолирането на скалпа насърчава растежа на косата и подобрява здравината на космените фоликули. За да го направите, не ви трябва някакъв специален уред. Достатъчно е да имате четка с дървени зъбци, с която да разрешете по-внимателно косата. Наблегнете на скалпа, като извършвате леки въртеливи движения и същевременно внимавате да не заплетете отделните кичури. Бавно се пренесете надолу и разрешете до края. След това с пръсти разтръскайте косата, за да паднат мъртвите клетки.

2. Почистване

След като сте приключили с ексфолирането, може да преминете към следващата стъпка. С шампоан ще отмиете замърсяванията, които са останали по скалпа. Най-добре е той да е на основата на натурални съставки като алое вера, масло от чаено дърво, арганово масло или розова вода. Те действат детоксикиращо на кожата на главата и не разрушават кожната бариера. Освен това, някои техни съставки ще придадат на косата ви блясък.

олио за

Pixabay

3. Масаж

Корейките не измиват веднага шампоана, а докато косата е с пяна, винаги правят масаж на скалпа на главата. Дори някои ползват специални телени масажори, които подобряват кръвообращението в тази част на тялото. Това също има важна роля за регенерацията на клетките в кожата и растежа на косата.

натурални средства,

Pixabay

4. Хидратация

Ако пропуснете тази стъпка, не се учудвайте, ако косата ви е по-суха. Много жени смятат, че на тях не им е нужен балсам, но грешат. Жените в Корея обръщат особено внимание на този продукт в рутинната си грижа за косата.

Климатикът, сешоарът и сухият въздух в помещенията, в които прекарвате повече време, може да изсушат допълнително косъма. Ето защо след всяко измиване на косата, нанасяйте балсам според вашия тип коса, като започвате от средата. Не бива да слагате в скалпа, защото в него има достатъчно естествени мазнини, които да го хидратират.

азиатка Pixabay

5. Маска

Колко често си правите маска? Може би 1-2 пъти в месеца? Е, за корейките това е недопустимо – те ги ползват на всяко миене на косата. Така са сигурни, че имат по-хидратирана и хубава коса.

Зехтин, хума, яйчен жълтък, алое вера, масло от авокадо, желатин, арганово масло, екстракт от розмарин, кокосово олио, са натуралните средства, които те ползват най-често за маска.

Маската за коса с естествени масла подхранва косъма и задържа влагата в скалпа. Това предотвратява сухота, възпаление и сърбеж, а косата е с по-плътна текстура и никога не е лишена от блясък.

момиче, коса

Pixabay

6. Нанасяне на серум

Точно като серумите за лице, които някои жени поставят преди лягане, има и такива за коса. Техните активни съставки регенерират кожните клетки и подобряват влажността в скалпа.

Голяма част от серумите предотвратяват капене на косата, цъфтене или накъсване. Някои техни съставки защитават кожата на главата от вредните токсини. В случай, че в момента нямате възможност да с икупите качествен серум, може да го замените с хининова вода, която също има полезно действие.

Ако сте си останали #ОтговорниВкъщи, сега е времето да подобрите грижата за кожата и косата, като изпробвате тези стъпки.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари