IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да нанасяте правилно хидратиращ крем?

25 май 2020 16 30

Ето 5 причини да изберете първото

IStockphoto

Със затопляне на времето кожата на лицето се нуждае от хидратация и слънцезащитен продукт, за да бъде здрава и хубава. Можете да ѝ помогнете, като прочетете кое е най-доброто за нея и какви процедури може да си правите сами.

Има подхранващи или овлажняващи кожата маски, които може да си правите до 1-2 пъти седмично. Ексфолирането също е много важно – чрез него ще премахнете мъртвите клетки и ще насърчите растежа на нови. Използването на крем за лице също влиза в ежедневната рутина, но кой е най-правилният начин за нанасяне?

Ако сте свикнали да почиствате лицето си вечер и мажете старателно с пръсти крема, то този подход е неправилен. Според дерматолози, за да извлечете максимална полза от продукта, трябва да го поставяте чрез потупване (с палеца и показалеца), а не да го втривате с натиск. Това не води до опъване и дърпане на кожата, които причиняват образуването на фини линии.

Ето няколко причини, поради които да изберете нанасяне на хидратиращия крем чрез потупване:

крем за

IStock

#1. Не дразни кожата

Когато втривате крема с пръсти, може да замърсите порите и да раздразните кожата. Колкото по-малко допирате с пръсти, толкова по-добре. Потупването с палец и показалец е много по-щадящо лицето, особено за по-нежните участъци от него.

#2. Нежна грижа за околоочния контур

Кожата около очите е доста по-тънка и фина. Ето защо, когато се нанася хидратиращ крем или серум в тази област, трябва да се действа внимателно. Най-добре е това да става чрез леко потупване с безименния пръст. С него няма да нанесете толкова силен удар, колкото с показалеца. От друга страна за външните ъгли може да използвате по-интензивни движения, които да завършват нагоре.

млада кожа,

IStock

#3. Нанасяне на достатъчно от продукта

Ако мажете лицето винаги с четири пръста, има риск да слагате твърде много от продукта. А това води до по-трудното му попиване в кожата. Когато ползвате потупване с 1 или 2 пръста, вие нанасяте толкова от крема, колкото кожата се нуждае.

#4. Намалява се разхищението на крема

Нанасянето на крем с потупване е свързано и с по-малко изразходване от количеството му. Но това не означава, че пестите от него, напротив – просто не го разхищавате както преди. Това спомага за трайността на продукта.

грижа за

Pixabay

#5. Навлизане на продукта в дълбочина

Докато мазането може да остави крема само на повърхността, с потупването вие ще помогнете на съставките му да навлязат в дълбочина и да достигнат до най-долния слой на кожата. Това ще предотврати и свръхомазняването на лицето, което понякога се получава заради погрешното нанасяне.

Бонус

  • Инвестирайте в хубав крем за лице. Ако кожата ви е светла и чувствителна, се консултирайте с дерматолог, който да ви насочи към продукт, който има и слънцезащита.
  • Ако лицето ви се овлажнява след нанасянето на крема, който ползвате (сякаш се образуват малки капчици по скулите или брадичката), помислете за някой по-качествен, който да попива в дълбочина.
  • Ако искате да сложите крем на шията си, не използвайте потупване, а само движения нагоре и надолу.
Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари