IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 прически с плитки, които да пробвате

30 май 2020 15 00

Лесни за направа вкъщи

IStockphoto

Социалната изолация почти свърши. Време е да отидем на фризьор, за да освежим косите и сложим край на вързаната на опашка коса. Все пак лятото предразполага към експериментиране с по-небрежни прически. Може да ползваме фибички, ластици, шнолки или да си направим плитки, с които да изглеждаме различни всеки ден!

Много жени, които имат средна или дълга коса, никога не я сплитат. А всъщност има толкова много идеи, които могат да заимстват. Рибената кост стои много добре, но освен нея, има какви ли не варианти на плитки, с които може да подобрите ежедневната си визия. Те не са само за по-голямо удобство на басейна или плажа, а могат да се носят за всякакви поводи.

Ако сте имали един неуспешен опит с правенето на по-сложна плитка, сигурно избягвате да пробвате отново. Но не бива да се отказвате! Трябва ви повече тренинг у дома, за да се получи перфектната прическа.

Днес ви представяме 4 видеа. Те са със страхотни прически с плитки, които да пробвате вкъщи:

1. Обемна плитка

За този вид прическа е хубаво да имате по-дълга и гъста коса, за да може плитката да изглежда по-обемна и хубава. Трябват ви хубав гребен и малки ластичета. 

Първо връзвате косата наполовина, след което под първия ластик връзвате още малко коса на втора опашка. Разделяте първата опашка на две(както е показано във видеото) и промушвате през тях втората, като накрая връзвате с ластик и издърпвате леко отстрани. Същото правите с останалата коса. 

Трябва да се получи обемна „верига“ от навързана коса. 

2. Сплетени кичури

Вместо да захващате половината коса със щипка или ластик, може да я сплетете. За целта взимате тънък гребен и си разделяте косата – може едната страна да е по-голяма. Кичурите от нея ще използвате за плитка тип „рибена кост“. 

След като сте разделили косата, връзвате по-малката част, за да не ви пречи. Отделяте три кичура от по-голямата (може и да ползвате по-дългия си бретон) и ги заплитате, като постепенно към всеки добавяте по малко коса. Плитката трябва да се извива от челото към ухото, като зад нея оставите коса, на която накрая придадете лек обем. 

3. Рибена кост с кок

За тази прическа с плитка също трябва да имате по-дълга коса. Част от нея е рибената кост на тила, която трябва ясно да се откроява. 

Разресвате косата хубаво с гребен или четка, след което се навеждате надолу и заплитате три кичура, които взимате от врата. Правите рибена кост от долу нагоре (от врата към темето). След като стигнете темето, връзвате плитката и останалата коса оформяте на кок, като прикрепяте кичурите с фибички. 

4. Плитка с опашка

Ако обичате да връзвате косата си, все пак разнообразете малко, като сплетете част от нея. Трябва да я разделите с гребен, като оставите малко за плитка в горната част. 

Сплитате косата на рибена кост, както е показано във видеото, но не до края. Връзвате я на темето и след това оформяте по-висока конска опашка, която стои страхотно с плитката, която сте направили предварително. 

Ето и още идеи за прически, които може да разгледате: 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари