IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стъпка по стъпка: гел лак в домашни условия

26 юни 2020 11 00

Как да направим у дома перфектен маникюр

Снимка: ПР

Маникюрите на базата на гел отдавна вече са изместили обикновения лак. Издръжливостта му върху ноктите завладява жените по цял свят, да не говорим за красивия блясък. Посещението при професионалист обаче отнема доста време и средства. Ако следвате някои лесни правила, можете да направите цялата процедура в домашни условия и да постигнете страхотни резултати.

UV и LED лампи

Как да изберем качествена лампа за маникюр? Това е основният въпрос, който интересува една жена, решила да се снабди с такава. Ултравиолетовите лампи са добри с това, че са практични и доста бюджетни. Друго предимство – в случай, че UV елементът изгори, можете да го замените. Но има и недостатъци. Например електрическите крушки могат да се нагряват при 50 ° C и повече, така че трябва да работите внимателно, за да не се изгорите. По-малко „горещи“ и по-енергоспестяващи са LED лампите. Те бързо изпичат геловете за нокти, нямат агресивно излъчване и не вредят на кожата. Минусите са следните: можете да работите само с LED-активни материали; доста висока цена.

Все още се колебаете? Тогава хибридното устройство е идеалната опция! Такива лампи комбинират два вида крушки – CCFL и LED. Те се справят с абсолютно всички покрития, независимо от тяхната плътност. Работят за минимален период от време (приблизително 30 секунди) и са безопасни за здравето.

Подготовка

Най-напред ноктите трябва да се подготвят за нанасяне на гел лак. Избутайте и изрежете кожичките и загрубелите зони около ноктите. Перфектно гладката повърхност и красивата форма ще послужат за основа на следващия етап. Вторият компонент е въпрос на предпочитание. Може да направите квадратна, кръгла, остра или бадемова форма.

Последователност

Нанасянето на праймер е първата стъпка. Той служи за надеждно сцепление на изкуствените материали с естествената нокътна плочка – разпределете продукта по цялата повърхност, ако ноктите са тънки и отслабени и преминете към следващата стъпка. Основата за гел лак може да е обикновена и каучукова. Първият тип се нанася на тънък слой, вторият – по-плътен и се изпича за 30-120 секунди (в зависимост от мощността на оборудването). След това покриваме с желания цвят. Много е важно внимателно и тънко да „сложите“ лака върху ноктите, като изсушите всеки слой в лампата. Завършваме с топпокритие – прави маникюра издръжлив и го предпазва от механични увреждания. Накрая изпичате и отстранявате лепкавия слой с обезмаслител.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари