IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 ползи от дезодоранта в разкрасяването

22 август 2020 12 00

Освен за ароматизиране може да го ползвате и за тези неща

Снимка: Istockphoto

Дезодорантите са един от най-ползваните продукти през лятото. Повечето от нас ги ползват единствено за неутрализиране на аромата на тялото, но всъщност употребата им е по-широкоспектърна. Ето малко полезна информация как да употребите пълния капацитет на дезодоранта у дома:

Ароматизатор

Можете да ползвате дезодоранта си съвсем спокойно като ароматизатор. Няма значение дали ще освежите миризмата в гардероба (само не пръскайте директно в дрехите, тъй като може да станат петна, особено ако съдържа талк), в тоалетната или просто ще пръснете малко в спалнята си сутрин след ставане, ароматът на въздуха веднага ще се смени и ще ви стане по-приятно.

Освежаване на кожата под гърдите

Някои дами имат по-голям бюст и редовно се изпотяват в областта под гърдите. Но дори да не сте чашка Д , при висока температура може да се изпотите също и да оставите мокри петна върху дрехата си. За да не се стигне дотам, можете да впръскате малко дезодорант в близост до банелите на сутиена ви.  

Зад коленете

Друго място, което често се поти обилно през лятото е в областта на сгъвката зад коленете. Можете да предотвратите това, като пръснете малко дезодорант там.

Превенция от търкане на бедрата

Някои хора имат конструкция на тялото, при която се получава триене във вътрешната част на бедрата и това им причинява дискомфорт и нараняване на кожата. Често това е свързано формата на тялото и килограмите, но понякога и по-слабите хора имат този проблем.

За да неутрализирате търкането при контакт, можете да впръскате малко дезодорант във вътрешната част на бедрата. Това ще улесни контакта и няма да се образува триене, което да дразни кожата.

Дезинфекция при рани от порязване

Тези от вас, които се обезкосмяват чрез бръснене, са наясно с рисковете от порязване. Макар и повърхностни, раните се нуждаят от бърза дезинфекция и най-лесният начин е да ползвате дезодорант, който да убие евентуални микроби.

Премахване на лак

Ако нямате ацетон под ръка, можете да пробвате да свалите лака си с дезодорант. Трябва обаче да се заредите с търпение, тъй като това отнема повече време и повече търкане. Дезодорантът не е толкова силен като лакочистителя и трябва време, за да разяде лака.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари