IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лечение с кератин – всичко, което трябва да знаете

3 юли 2020 10 53

Това е един от най-лесните начини за по-гладка коса

Снимка: iStock

Точно като контурирането и подчертаването на балансажа, кератинът е още една тема, която остава важна в света на красотата, независимо от сезона или годината.

Въпреки че е напълно нормално и естествено някои типове и текстури на косата да са по-податливи на фризове, ако искате по-гладка визия, то лечението с кератин е точно за вас. InStyle говорят с фризьорите Ейбрахам Спринкъл и Ребека Хиеле, които споделят всичко, което трябва да знаем за този метод.

Освен това, те разкриват и как дълго да поддържаме косата си, след като сме си тръгнали от фризьорския салон.

Какво прави лечението с кератин?

„Кератиновите лечения попълват порьозността на косата ви и предотвратяват заплитания и начупване“, обяснява Спринкъл. Той допълва, че косата ни е изградена от кератин, така че лечението е чисто и просто връщане на протеина обратно, защото той често се губи поради възрастта и химическото третиране.

кератин istock

Снимка: iStock

Хиеле добавя, че кератиновите процедури запечатват добавения протеин обратно в косата с контролирана топлина, което придава на косата гладкост.

Какво трябва да очаквате от лечение с кератин?

Традиционното кератиново лечение използва химикали като формалдехид, за да изправи косата и да се отърве от фриза. Някои продукти на пазара обаче може да изправят косата ви без да променят текстурата ѝ. „Лечението трябва да работи, но също така трябва да е здравословно, така че сега някои от тези сурови химикали не са позволени“.

кератин istock

Снимка: iStock

В зависимост от това какъв тип лечение изберете, то може да бъде персонализирано така, че да отнема фриза, като същевременно поддържа текстурата на косата ви. Или пък може да изправите цялата си коса, ако това искате.

На какви типове коса трябва да се използва?

Лечението с кератин е безопасно за всички типове и цветове на косата. Ако обаче сте блондинка, не забравяйте да се консултирате с фризьора си преди да се захванете за работа. „Някои лечения с гликолова киселина могат да променят тона на цвета ви, така че професионалната консултация е задължителна“.

Колко дълго трае кератинът?

Обикновено лечението може да устои до три месеца, но това зависи от формулата. Някои продукти предлагат четири до шест седмици без фриз, а други стигат и до пет месеца, в зависимост от това колко често си миете косата.

Какво да направите след кератиновото лечение?

Отново, това, което може и не може да направите с косата си веднага след лечението, зависи от това какъв продукт ще използвате. С някои формули не може да измиете косата си или да я връзвате в продължение на 48 часа след първоначалното ви лечение. След като премине този период, добре е да разгледате съставките на шампоана и балсама си.

кератин istock

Снимка: iStock

„Формулите без сулфат са ключът към дълголетието“, казва Спринкъл. За да сте сигурни в това, което правите, добре е да се консултирате с вашия фризьор.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари