IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр в розово: 5 идеи, които да пробвате

9 юли 2020 09 00

Използвайте флорални мотиви

IStockphoto

Каквото и да си говорим, розовият цвят винаги ще е на мода. Той е любим на много жени и го виждаме често в техните дрехи, обувки, аксесоари и маникюри. 

Смята се, че розовото е най-женственият цвят след червеното. То олицетворява любовта, грижовността и състраданието. Съществуват много негови разновидности, но колкото по-тъмно е то, толкова по-силна е неговата страст. Според цветната психология, розовото носи надежда, спокойствие и позитивизъм. Може би затова много хора го предпочитат. 

Отивайки на море, не може да не срещнете поне една жена на плажа, която да е с розов бански и нокти в същия цвят. Все пак цветът носи настроение и може да се комбинира успешно с много други. 

Днес ви даваме 5 идеи за маникюр в розово, които да пробвате у дома: 

1. 3 в 1 – розово и цикламено с брокат

Тази комбинация е идеална за вашия летен маникюр. Изберете по-светъл нюанс на розовото, цикламено средна степен и някакъв вид сив брокат. В случая той е холограмен, с по-едри точки, които се променят на светлината. 

Може да лакирате всеки нокът с различен нюанс, като редувате първо розовото, след което цикламата и броката. 

2. Маникюр в розово с диня 

Няма по-свежа идея от тази. Все пак изобразяването на плодове по ноктите или така наречения фрути маникюр, все още е актуално. 

Взимате любимия си розов лак (в случая по-искрящ) и лакирате част от ноктите с него. Оставяте само една плочка, на която редувате зелена и бяла черта, като накрая слагате розов полукръг, в който с тънка четка или апликатор правите семките с черен цвят. 

Маникюрът с диня отива на по-пъстри дрехи и ефирните плажни рокли, с които ще бъдете на морето. 

3. Френски маникюр в розово

За него ви трябват два нюанса – по-светло и тъмнорозово, клонящо към цикламено. 

Три от ноктите на ръката лакирайте с по-тъмната основа, докато останалите – с по-светла, като отдолу завършите с френски маникюр с другия нюанс. 

Този тип френски маникюр не изисква много усилия и всеки може да си го направи лесно вкъщи. 

4. Розова дъга

Тук целта е да получите така наречения ефект на наслагване на няколко цвята. За него ще ви трябват 5 различни цвята от сходна гама. 

Може първо да започнете с най-тъмните розови лакове, като всеки следващ става по-светъл. Или обратното!

Този маникюр в розово също е много лесен за изпълнение. Изглежда много елегантно на официална рокля, но става и за ежедневни поводи. 

5. Маникюр в розово „Фрида Кало“

Ако сте почитателка на мексиканската художничка, известна не само със своето изкуство, но и с любовните си увлечения, може да си направите този тип маникюр. В него присъства нейния лик, както и флоралните мотиви, които са ѝ любими. 

За основа ви трябва нежно светлорозово. На един от ноктите, с помощта на зелен, жълт, розов и черен лак и апликатор, правите нещо като венец от цветя. Той трябва да бъде в основата на нокътя. На друг нокът ще направите самата Фрида Кало – като оформите с черно гъстата ѝ коса, в която има цветя, а отдолу с тънка четка изпишете гъстите ѝ вежди и очите ѝ. 

Маникюрът „Фрида Кало“ е истинско творение на изкуството, което ще постигнете, ако сте малко по-търпеливи и умеете да рисувате с четката. 

Ето и още идеи, които да използвате за летния си маникюр:  

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари