IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Морето – лекът на Хейли Бийбър за по-хубава кожа

15 юли 2020 14 50

Моделът сподели, че солената вода е много полезна

БГНЕС

Тя е млада, красива и има перфектното тяло. На снимките винаги има страхотен слънчев загар и нито една пъпка. Но ако я видите на живо, със сигурност ще откриете, че кожата ѝ съвсем не е съвършена. Всъщност тя никога не е крила това, дори наскоро сподели, че има периорален дерматит, заради който ѝ се появява специфичен обрив около брадичката. 

Хайли Бийбър, която работи като модел, разкри, че винаги е имала проблемна кожа, защото заради работата ѝ я мажат с множество гримове и козметика, много от които тя дори не ползва. Сега, когато е време за почивка, красавицата се възползва от полезните свойства на солената вода. 

Морето – лекът на Хейли Бийбър при акнеична кожа 

„Кожата ми винаги е по-добре, когато съм прекарала известно време в солената вода в океана“, споделя съпругата на Джъстин Бийбър в Instagram. Там тя посъветва своите последователи да се възползват от предимствата на природните средства като пясъка и солта. 

Хейли качи няколко кадъра, на които плува в океана край Юта. На тях тя е с яркожълт бански и носи плетена капела. Показвайки искрящочистата вода, тя сподели в своята история в социалната мрежа, че „понякога природата е най-добрият бюти хак“. 

Кои са предимствата на солта за кожата? 

Морската вода е съвсем различна от обикновената, защото съдържа голямо количество сол. Тя има ексфолиращ ефект върху кожата, но може да помогне и за намаляване на възпалението, което Хейли има и заради това получава повече пъпки в областта на брадичката. 

Солта помага за премахване на излишните мазнини по кожата и за завяхването на пъпките, не само по лицето, но и в областта на гърдите и гърба. Също така тя е полезна, защото свива порите. 

Натриевият хлорид има антимикробни свойства и може да подобри кожната бариера, което благоприятства за намаляването на пъпките по нея. 

Според дерматолога д-р Джошуа Зейчнер, солената вода помага не само при състоянието на Хейли Бийбър – периорален дерматит, но и при екзема, псориазис и други по-сериозни кожни заболявания. Той  обаче предупреди, че солта може да раздразни чувствителната кожа. 

Разбира се, не бива да пропускаме, че моделът обожава и топлия пясък под краката си, който действа като естествен ексфолиант и премахва мъртвата кожа.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари