IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр лято 2020: 4 идеи, които да пробвате

5 август 2020 12 30

Изберете по-пъстри цветове

Pixabay

Лятото е сезон, в който носим по-шарени и пъстри дрехи. Цветовете на слънцето, морето и небето, плодовете, цветята, тревата и всичко онова, което ни кара да се усмихнем, ни предразполагат да си направим по-свеж маникюр, който съчетава в себе си няколко нюанса. 

Маникюрът за лято 2020 не бива да е твърде дълъг и с прекалено много декорации. Следвайки тенденциите от тази година, колкото по-изчистен е, толкова по-добре, като така нареченото негативно пространство или оставянето на една част от нокътната плочка празна, все още е актуално. Рисунките са минималистични, най-често само на част от ноктите. 

Според трендовете от последните месеци, фрути ноктите все още се търсят, а изобразяването на морски мотиви като котви, вълни, мидички или морски звезди, е хит и това лято. 

Синьо, розово, лилаво, оранжево, жълто и черно пък се използват за рисуването на морския изгрев или залез по ноктите. 

Ако все още не сте си направили типично летен маникюр, то е време да използвате нашите идеи: 

1. Синьо лято 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#bluenails #seamanicure #designstar #beautiful #морскойманикюр #красивыйдизайнногтей #голубойманик

Публикация, споделена от Nail Art IDEAS (@ideas_nail_art_for_you) на

Няма нищо по-хубаво от прекарването на лятото на морето. За съжаление не всеки има тази възможност, но може да си достави приятна емоция, ако си направи типично морски маникюр за своето ежедневие или предстоящата ваканция на родното Черноморие. 

Може да си вземете някой син цвят лак и да лакирате с него всичките си нокти. Отгоре, с помощта на бяло и светлокафяво, да изобразите пясък или морска пяна. На един от ноктите редувайте бял и по-тъмносин лак, като отгоре завършете с котва – декорация или нарисувана с тънка четка. За целта може да ползвате и златист брокат.

Друга интересна идея, която да опитате, е морски вълни по ноктите. Лесно ще ги направите като първо сложите безцветен лак, а отгоре оформите водата и пяната със син и сив/бял лак. Получава се чудесно преливане, което е досущ като любимото море. 

2. Морски обитатели

Ако искате да съчетаете банския си с вашия маникюр, може да лакирате само 8 от ноктите в основен цвят, като на останалите си нарисувате някой морски обитател. На бял фон направете малка костенурка – с помощта на тънка четка в черно. Отгоре оцветете с други цветове, а около нея сложете синьо и бяло. 

На другия нокът може да направите морска звезда и мидички или пък рапани. 

3. Пеперуда

Ако искате маникюр в любимия ви светлосин цвят, но не желаете той да е с морски мотиви, може да декорирате по един нокът на всяка ръка с пеперуда. 

За оформянето на пеперудата ще ви трябва черен лак с тънка четка. След като нарисувате крилата, ги попълнете със синия цвят. Може с апликатор да сложите няколко нежни точки в бяло. 

4. Залезът и зората

Много хора обожават да отидат на море, да останат на плажа до късно и да наблюдават как залязва слънцето. Други пък стават рано, за да посрещнат страхотния изгрев. 

Ако искате подобен мотив на ноктите си, ги лакирайте в нежнорозово, прасковено или лилаво. На един от ноктите направете омбре ефект, като наслагате два сходни цвята. После отгоре, с помощта на тънка четка с черно или специален печат, направете палми и малки птици, които сякаш се реят в небето. 

Може да ползвате и безцветен лак със ситен брокат, за да лакирате част от ноктите. 

Ето и още идеи за маникюр, които да разгледате: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари