IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 идеи за есенен маникюр, които ще ви вдъхновят

13 август 2020 08 40

Мраморните нокти все още са актуални

Pexels

Колкото и да не ни се иска, лятото е към своя край. След като се порадваме на морския ни маникюр и педикюр и си отпочинем на хладно в планината, идва време за есента. А за нея трябва да съберем нови идеи за декорации на нашите нокти. 

Без съмнение, многоцветният и „слънчев“ маникюр ще отстъпи място на този с по-семпли цветове, напомнящи за новия сезон. А според някои маникюристи, показващи работата си в Instagram, няколко тенденции, с които сме се съобразявали през лятото, ще продължат да властват и през есента. 

Независимо дали сте сръчни и умеете да правите по-сложен маникюр или тепърва се учите да си лакирате ноктите сами, техните снимки ще ви дадат вдъхновение и мотивират да подобрите уменията си. 

Ето 4 идеи за есенен маникюр, които може да използвате: 

1. Различни шарки на всеки нокът

Така наречените минималистични рисунки, които са различни за всеки нокът, са сред тенденциите за 2020 г., които ще видим по ноктите и тази есен. Ако не правите всичко перфектно, не се притеснявайте. По-нестандартните форми са актуални.  

Може да си нарисувате символа Ин и Ян с два различни цвята, да сложите цветни вълнички на част от ноктите или пък просто да поставите точки асиметрично. 

Единият вариант е да сложите шарки с по-цветни лакове, а другият, да заложите на до 3, които са в по-телесни нюанси. 

2. Цветни извивки

Все пак през тази година „се родиха“ ноктите по време на карантина. След като салоните затвориха, всяка жена се спасяваше сама у дома, като си оформяше, лакираше и рисуваше ноктите както може. Така се получиха недотам перфектните, но стилни цветни извивки. 

Може да поставите безцветен лак или бежова основа, върху който да нарисувате полукръгове с любимия си цвят, които завъртате на различни страни. 

Получава се маникюр в стил „негативно пространство“ – една част от нокътната плочка е празна, а другата лакирана с тъмен цвят. 

3. Мраморни нокти

През 2020 г. бижутата и аксесоарите, които наподобяват мрамор и други естествени камъни, са тотален хит. Това лято забелязахме това и по ноктите. Използването на тънка четка, с която сякаш единият цвят се размива в другия, е идея, която ще се използва и през есента. 

Мраморният маникюр става най-добре с акрил, но може да си го направите и вкъщи, като просто поставите нюд основа, а отгоре с по-дебела четка оформите шарките на камъка, който харесвате. 

4. Нестандартен френски маникюр 

Обърнатият френски маникюр е една от най-големите тенденции в ноктите за 2020 г. Тази есен ще виждаме неговите разновидности. Колкото по-нестандартни са линиите на върха на ноктите, толкова по-добре. 

Може да пробвате френски маникюр с две ленти, всяка от които е с различен цвят. Или пък да лакирате от двете страни на нокътя, образувайки празен триъгълник по средата. 

Ето и още идеи за маникюр, които да изпробвате: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари